Artiesten, Muziek

Frank en Mirella

Wilt u Frank en Mirella boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Frank en Mirella vindt u hier op deze pagina.

 Wie zingt ze niet mee “De verzonken stad”, “Wat ik zou willen”, “De vissers van San Juan”, “Verliefd, Verloofd, Getrouwd”. Allemaal hits van uw Frank en Mirella.

In 1972 was het Frank Mortiers die het begrip Frank en Mirella oprichtte. Van oorsprong zong het koppel alleen Engelstalige liedjes. In dat jaar zijn ze ontdekt door Jack Jersey bij een optreden in de Roosendaalse Schouwburg. Hij bood hen een contract aan en raadde hen aan om Nederlandstalig te gaan zingen. De uitgebrachte eerste single “Met Jou Alleen” werd geen hit maar dit zorgde wel voor landelijke naamsbekendheid. In 1973 kwamen de singles “Cher Ami” en “Verliefd, Verloofd, Getrouwd” uit. Deze nummers werden stevige Top-40 hits en hieruit volgden landelijke optredens; op de bühne, televisie en radio. In 1976 scoorden Frank en Mirella met “De Deur Staat Altijd Open” wederom een groot succes. In 1977 scoorden zij hun enige Engelstalige hit “Good Times”. 1981 was het absolute hoogtepunt van hun carrière. De single “De Verzonken Stad”, door Frank zelf vanuit het Duits vertaald, behaalde de 4e plaats in de Nederlandse Top40, de 3e plaats in de Nationale Hitparade en uiteraard een 1e plaats in de Nederlandse top-10. De gelijknamige LP werd bijna goud. 

In de jaren die volgden, draaide Frank door met zijn Frank en Mirella. Vele successen geboekt, waarvan de bekendste “De Vissers Van San Juan”. Frank en Mirella werkten ook 6 jaar samen met Peter Koelewijn als componist/producer, waaruit onder meer de hit “Mykonos” ontstond in 1992.

In 1996 staan Frank en Mirella weer volop in de schijnwerper. Zij scoren weer een hit met de evergreen “Sierra Madre”. Een nummer die onder de fans nog steeds veel gevraagd wordt. 

In het jaar 2012 brachten Frank en Mirella hun laatste full CD uit “Voor Altijd” waarop ook diverse recente hitsingles stonden zoals “Een zomer lang” en “Geef mij de zon, de maan, de sterren”.

Anno 2014 is er in januari de single verschenen ‘Jij bent de liefste’. Met deze single behaalde het duo weer vele mooie resultaten. Ze waren onder andere in Hart van Nederland van SBS en waren ze bij Tineke de Nooy te gast van Omroep Max. De clip is veelvuldig te zien geweest bij TV Oranje.

In april 2014 verscheen de single ‘Een oude zeeman’. Dit is een single die het duo samen heeft opgenomen met vriend en collega artiest Marco de Hollander. 

Van stil zitten is geen spraken. Het duo staat nog altijd met grote regelmaat op het podium. Steeds vaker krijgen ze van hun trouwe fans de vraag om ‘Kop of Munt’ te zingen, een liedje uit 1986. Dit was voor Frank en Mirella de reden om dit nummer in een compleet nieuw arrangement te steken en te lanceren als nieuwe single in oktober 2014.

2015 wordt gestart met het lanceren van de clip ‘Ja dat komt door jou m’n lieve schat’. De single wordt vooral in de carnavalsperiode veelvuldig gedraaid.

Terwijl dagelijks de Frank en Mirella hits op zowel, de piraten, lokale regionale en landelijke radiostations voorbij komen, presenteren Frank en Mirella regelmatig nieuwe singles.  ‘Al word je steeds wat ouder’ in januari 2016.  In 2017 de hit ‘Die mooie tijd.

De singles zijn geschreven en opgenomen in de studio van Manfred Jongenelis. 

Wilt u meer weten over Frank en Mirella?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Frank en Mirella is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Frank en Mirella.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Frank en Mirella ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Frank en Mirella zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Duo Utedan

Duo Uniek

Zus

Duo 2Rumble

Duo The Band

Aanvraagformulier Frank en Mirella

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens