Artiesten

Willeke Alberti

Wilt u Willeke Alberti boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Willeke Alberti vindt u hier op deze pagina.

Geboren op 3 februari 1945, groeit Willeke op in het naoorlogse Amsterdam. Reeds op elfjarige leeftijd maakte ze haar TV debuut in de musical “Duel om Barbara”. In mei 1958 maakt ze haar eerste plaatje; een duet met haar vader Willy Alberti. De eerste solo singles volgen snel: Norman, Sei Rimasta sola en dan in 1963, Spiegelbeeld. Het nummer haalt de eerst plaats op de hitparade en levert Willeke haar eerste gouden plaat op. Ook 1964 is een topjaar; samen met onder meer Trea Dobbs wint Willeke het Knokke -Festival en op plaat gebied scoort ze met De winter was lang en Mijn dagboek; een tweede gouden plaat. Willeke’s eerste LP wordt in 1965 beloond met de Edison. 

Songfestival

In 1987 keert Willeke terug in de schijnwerpers. Ze scoort een hit met het liedje ‘Samen Zijn’ uit de tv-kinderserie Pompy de Robodoll en krijgt een gouden plaat voor haar album Vrienden Voor Altijd. Haar samenwerking met Paul de Leeuw resulteert in de hitsingle ‘Gebabbel’ en in 1994 in deelname aan het Eurovisie Songfestival. Met het door haar prachtig vertolkte ‘Waar Is De Zon’ eindigt zij in Dublin helaas in de achterhoede.

In 2006 tourde Willeke met haar ‘GOUD’ concert naar vele theaters. Dit concert stond in het teken van haar 50ste artiesten jubileum! In 2008 ontving Willeke de ‘Majoor Bosshardt Prijs’ voor het liefdadigheidswerk van de  Willeke Alberti Foundation. Een prijs die Willeke zeer waardeert. In de periode 2008/2009 speelde ze de rol van Josephine in de TV- serie Goede Tijden Slechte Tijden.

Theater

Het theater was van 2012 tot 2015 de rode draad door Willeke’s agenda, zo speelde ze deze periode 300 keer de rol van haar leven als Na Druppel in ‘De Jantjes’. Van oktober 2013 t/m mei 2014 tourde Willeke en haar bend met ‘Zolang er maar liefde is’ langs de Nederlandse Theaters.

Willeke vierde in 2015 haar 70ste verjaardag in Carré, met gasten als Tonny Eyk, André van Duin, Johnny de Mol, Arie Cupé, Jenny Arean en Paul de Leeuw. Willeke’s optreden bij de Toppers in de Amsterdam Arena met René Froger, Gerard Joling en Jeroen van den Boom was ook een daverend succes. Een prachtig platform, aangeboden door deze Toppers, met als grote verrassing ‘De glimlach van een kind’ in duet met zoon Johnny de Mol.

In 2016 bracht Willeke twee nieuwe nummers uit. ‘Overdag Karel’ werd het themalied van BNNVARA tijdens de Gay-Pride van 2016, ‘Lachen, Beetje Huilen’ zong Willeke samen met Mart Hoogkamer (runner up Holland’s Got Talent). Ander hoogtepunt van 2016 was Willeke’s deelname aan Beste Zangers

YouTube video

Wilt u meer weten over Willeke Alberti?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Willeke Alberti is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Willeke Alberti.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Willeke Alberti ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Willeke Alberti zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Dana Winner

Imca Marina

Smartlappen zangeres Beppie Bijsient

Nurlaila Karim

INGRID SIMONS SINGS ARETHA FRANKLIN

Aanvraagformulier Willeke Alberti

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens