Artiesten

Ria Valk

Wilt u Ria Valk boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Ria Valk vindt u hier op deze pagina.

Ria Valk werd geboren te Eindhoven op 11 februari 1941. In 1949 verhuisde haar familie naar Amsterdam-Oost. Van een buurjongen leerde ze gitaarspelen. In september 1958 deed ze mee aan een talentenjacht, georganiseerd door Kees Manders in zijn cabaret Het Uiltje aan het Thorbeckeplein. Valk won de eerste prijs van het ‘cabaret der onbekenden’ en kreeg van Manders een contract voor zijn cabaret.

In mei 1959 werd ze met haar uitvoering van Tutti Frutti tweede achter winnaar Pim Maas bij een Elvis-imitatiewedstrijd. Het betrof hier de verkiezing van de Nederlandse Elvis Presley, in Cinema Royal. Valk verscheen in een zwart-oranje gestreepte lange broek, met laarzen en een cowboyhoed voor het voetlicht. De zaal joelde heftig, want iedereen vond dat meisjes met Elvis-verkiezingen niets te maken hadden.

AVRO-producer Roel Balten contracteerde haar voor een optreden in het Franse La Courtine voor Nederlandse militairen. Ze trad dat jaar ook voor het eerst op voor de televisie in het AVRO-programma ‘Nieuwe Oogst’. In september 1959 verscheen ze in de Bambamboe-show van de AVRO en maakte tevens haar eerste plaat van deze nieuwe dansrage ‘Dans de Bambamboe’. Haar carrière was nu echt goed op gang gekomen.

In haar beginjaren legde ze zich toe op de rock-‘n-roll en scoorde ze in 1960 de hit Hou je echt nog van mij Rockin’ Billy, wat haar definitieve doorbraak betekende. Daarop volgden succesvolle nummers als Ik wil een cowboy als man, Als ik de golven aan het strand zie en Tommy uit Tennessee. Samen met Rob de Nijs, Trea Dobbs, Marijke Merckens en Kitty Courbois acteerde en zong Valk in de televisieshow TV-magazine, waarin ze naast humoristische liedjes ook redelijk wat serieus materiaal te zingen kreeg van Harrie Geelen en Hans Peters. Een aantal nummers uit het programma zijn vastgelegd op de lp TV-Magazine 1965 op het DECCA-label, één van de eerste populaire lp’s die behalve in mono ook in stereo verscheen. In 2011 verscheen een drietal bewaard gebleven shows op dvd.

In 1966 brengt ze de lp ‘Ria Valk’ uit met het orkest van Jack Bulterman. Op deze lp staan luister-liedjes van Gerrit den Braber, Stan Haag en Pieter Goemans. De platenhoes is gefotografeerd door Paul Huf. Aan het einde van de jaren 1960, begin jaren 1970 scoorde ze een paar kleine hits in het komische genre, zoals Dan moet je me zuster zien (1967), Casatschok 1969), Vrijgezellenflat (1969), Parfum Marie (1969). Fotomodel (1970), Met Iwan op de divan (1970), Onze Griek (1971) en De horrelepiep (1972).

Ze was de Leading ladie in de eerste André van Duin-revue (1970-1971). Ze verzorgde gastoptredens in De Rudi Carrell-show, de Mounties, de Martine Bijl-show en in de Corrie van Gorp-show.

In de jaren 1970 stapte ze over naar het carnavalsgenre. Met haar carnavalshit De liefde van de man gaat door de maag uit 1975 en Leo (1976) bleef ze haar imago van jolige meid gestalte geven. Eind jaren 1970 maakte ze de lp Iets bijzonders, waarop materiaal stond van Annemarie Oster, Harry Bannink, Toon Hermans, Jacques van Tol en het door Martine Bijl geschreven Heel gewoon een vrouw dat haar lijflied worden zou. In 1977 maakt Valk de lp Showbizzz waarop Jan Blaaser teksten voor haar schrijft en waarop ze naast komische liedjes, rock-n-rollnummers ook persoonlijke luisterliedjes zingt, zoals Monique over haar dochter en Fotoalbum over haar jeugd.

Op 3 juli 1962 was Valk met Herman de Keulenaar getrouwd. Samen met hem had ze in de jaren 60 en 70 ook een aantal schoenenzaken onder de naam “Ria Valk Shoes”. Nadat haar man op 5 december 1980 was overleden deed ze deze zaken van de hand.

In 1985-1986 maakte ze een cabaretesk theaterprogramma met teksten van cabaretier/tekstdichter Wim Hogenkamp. In de periode 1986 tot 1993 was ze te zien naast Carry Tefsen, John Leddy, Sjoukje Hooymaayer, Manfred de Graaf, Hans Cornelissen en Herman Kortekaas in de comedy-serie Zeg ‘ns Aaa als Annie Kalkman, de zuster van Mien Dobbelsteen. In dezelfde periode werkte ze samen met de Griekse componist Nikos Ignatiadis bekend van de grootste hits van Benny Neyman. Hieruit resulteerden de luisterliedjes Want als je bij mij bent, Dat is toch echt iets voor mij en het qua tekst zelfgeschreven lied over het overlijden van haar man Waarom blijft de zon toch schijnen. Ignatiadis begeleidde haar ook tijdens enkele optredens.

Eind jaren 1980 had ze bij de TROS een televisiespecial met Pierre Kartner en in de jaren 1990 verzorgde ze bij diezelfde omroep een televisiespecial met de theatergroep Jeans. Ze stond in het showblok van de Holidayshow, ze trad op bij het Gala voor André en de Hommage aan Joop Stokkermans. Naast Simone Kleinsma en Robert Paul stond ze in de Parodie Parade en ze was Olivia Newton John en Cher in de Sterrenplaybackshow. Eind jaren 1990 richtte ze zich op het schilderen van figuratieve kunst. Naast tentoonstellingen volgden er beschilderde verjaardagskalenders en zeefdrukken van haar schilderijen die gretig aftrek vonden via verschillende winkelketens.

Vanaf 2000 werkte ze veel samen met Jacques van Eijk, de tekstschrijver/componist van o.a. Wolter Kroes die de knaller “Ik heb de hele nacht liggen dromen ” schreef.

Hij schreef met haar de liedjes Jongens doe mij een lol, Ik ben altijd te bereiken, Pak toch eens de fiets en de carnavalshit van 2007 Een chippy, een putje en een parretje. Eind 2007 bracht Valk een Engelstalig vervolg op haar eerdere successingle Rockin’ Billy. Samen met de funk-blues-soul groep Bmaster zong zij over Rockin’ Billy meets Funckin Milly.

In 2009 zat ze 50 jaar in het artiestenvak en komt de oeuvre-dvd “Zo is Ria uit” Daarnaast speelt ze gastrollen in de nieuwe reeks van Zeg ‘ns Aaa, de 20 jaar RTL-uitzending van De TV Kantine van Carlo en Irene en in de VARA-comedy Kinderen geen bezwaar (2010).

Ze beleefd enkele moeilijke jaren met de ziekte van haar dochter Monique, die wonder boven wonder geneest van een vleesetende Streptokok bacterie en heeft geen zin en tijd meer om op te treden

Op 25 juni 2010 verscheen bij platenmaatschappij Telstar een dubbel-cd Ria Valk, haar allergrootste hits.

Op 11 februari 2011 wordt Ria 70 jaar. Er wordt een groot feest georganiseerd door haar ex Hans Wennekes die samen met  Pascal Bottenheft, haar huidige PA, een drie dubbel jubileum organiseert

Rocking Billy 50 jaar oud, 55 jaar artiest en 70 jaar oud

Ze beleeft een geweldige avond en wordt door vrienden Pascal Bottenheft en Rob Stekelenburg van Dutch Favorite Music over de streep getrokken om weer te gaan optreden.

Er wordt overlegd, ze gaat accoord en ze komt terug met een Rock en roll single “Doe ’s ff normaal man” op 10 februari 2012.

De single wordt gebruikt in een korte film Spiegelgevecht van Joop Kessels die op 19 november 2012 in première ging te Eindhoven, de geboortestad van Ria Valk. Samen met Mariska van Kolck speelt ze ook een kleine rol. 

Ria is weer helemaal terug. Ze proberen Ria weer overal tussen te krijgen en de optredens stromen weer binnen, vooral na de succesvolle deelname in augustus 2012 van AVRO de tv show “Strictly Come Dancing” met Reinout Oerlemans en Kim Lian van der Meij. 

Ze verlaat helaas al snel de show maar is iedere zaterdag aanwezig en zet de tent op zijn kop in de pauzes.

De bladen staan vol met Ria’s move en haar Toy Boy.

Na lang aandringen van Dutch Favorite Music wordt Ria wordt vervolgens gevraagd voor het super populaire programma ALI B op Volle Toeren welke in januari 2013 wordt uitgezonden door de TROS op NPO 3. Dit worden hilarische TV momenten. 

Als klap op de vuurpijl heeft Dutch Favorite Music een nieuwe single klaar liggen voor de carnaval welke Nederland bekend in de oren klinkt, Leo party versie 2013. 

Ria wordt ambassadrice van de Nationale Sportweek van het NOC NSF. Samen met o.a Marco Borsato, Frits Wester, Ralf Mackenbach en later Jochem van Gelder.

 In samenwerking met Jacques van Eijk kwam in 2014 Oma Wil ’n ToyBoy uit bij Label  DFM (Dutch Favorite Music). Dit werd een daverend succes en Ria haalde alle media. Dit werd haar vijfde Gouden Award. Ook een aflevering van Life 4 You met Carlo & Irene werd gewijd aan de Toyboys. 

In 2018 stond Ria samen met o.a Koos Alberts bij de Toppers. Het was een ongelofelijke ervaring ! Ruim 60.000 mensen zongen de nummers luidkeels mee. In 2018 zit Ria 60 jaar in het vak en haalt alle kranten en bladen. Er volgen ook tijdschriften als HP de Tijd en de Linda. Ria staat na 60 jaar nog steeds te stralen op het podium en heeft een speciaal Seniorenprogramma gemaakt waarbij zij ook haar lieve vriendin en unieke zangeres Anneke Grönloh eert. Het publiek vindt het schitterend en zingt alles mee. Er komt ook in 2018 een biografie uit van Ria Valk, geschreven door een trouwe fan Marc Didden. Het is ongelofelijk wat Ria in 60 jaar heeft gepresteerd. Het boek is online te verkrijgen via haar website.

In april 2019 kwam de documentaire  Andere Tijden op TV. De Tienersterren worden uitgelicht en het is zo’n succes dat het keer op keer herhaald wordt. Dit betekent miljoenen kijkers. Ook het programma bij de NOS over 1969 scoort hoge ogen en brengt weer miljoenen kijkers met zich me. In augustus 2019 stond ze tijdens de Senior Gaypride op het podium van de Nieuwmarkt. Het is een gekkenhuis en het hele plein ging uit zijn dak.

Ria was vanaf 21 december 2019 te zien in het tweede seizoen van het RTL 4 programma “All Together Now”  van presentatrice Chantal Jansen waar zij plaatsneemt in de jury van 100. Samen met o.a Gerard Joling, René Karst, Ernst Danïel Smid, Marga Bult, Bob Lewis en nog véél meer bekenden uit het vak. 

Ria kwam in januari 2020 weer terug met een nieuwe versie van Chippie Putje & een Parretje, samen met Pet Raket en John Kanon.

31 januari 2020 kwam de Favorieten Express uit met daarop o.a het door Martine Bijl geschreven nummer ” Heel gewoon een vrouw”. Helaas heeft de Covid 19 gedurende 2020 alle optredens doen vervallen of uit moeten stellen. Dit heeft niet alleen een impact op alle artiesten maar ook op Ria. 

6 februari 2021 wordt de documentaire TV Monument uitgezonden. In TV Monument blikt Han Peekel terug op de carrières van grote televisiepersoonlijkheden. Op zaterdag 6 februari om 17.05 uur op NPO 1 wordt dit uitgezonden. 

Vrijdag 5 februari 2021 zal Ria promotie maken in het programma van omroep Max “Tijd voor Max” om 17.10 uur op NPO 1. 

11 februari 2021 hoopt Ria 80 jaar te worden. Alle festiviteiten en releases zijn daardoor uitgesteld en rest Ria niets anders dan haar 80e verjaardag samen met haar dochter door te brengen. 

Wilt u meer weten over Ria Valk?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Ria Valk is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Ria Valk.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Ria Valk ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Ria Valk zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Sandy Kandau

Maggy meets Marilyn

Sharon Doorson

De Alpenzusjes

Miss Montreal

Aanvraagformulier Ria Valk

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens