Artiesten

Vengaboys

Wilt u Vengaboys boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Vengaboys vindt u hier op deze pagina.

Het is de hoogste tijd dat de belangrijke encyclopedieën bij het woord “PARTY” een foto van de Vengaboys afdrukken. Al sinds de eerste tekenen van het Venga-isme in begin jaren negentig het levenslicht zagen, hangt er een constante party-vibe rond de leden..

In de zomer van 1995 bundelden DJ’s Danski en Delmundo hun krachten met vier van de vaste gasten op hun beruchte strandfeesten, twee jongens en twee meisjes. In eerste instantie was dit viertal werkzaam als professionele dansers bij de podiumact van de DJ’s. Deze dansacts waren altijd bijzonder en opvallend: zingende nonnen, brandende meubelstukken en jerrycans vol Vaseline werden niet geschuwd.

De single ‘Up and Down’ werd in maart 1997 gelanceerd. De single behaalde de top 5 in Nederland, Denemarken, Frankrijk, Spanje… om kort te zijn: het was in heel Europa een grote hit. Het eerste Vengaboys-album, ‘Greatest Hits’, werd binnen een mum van tijd een wereldwijde bestseller. Tot nu toe hebben de Vengaboys wereldwijd meer dan 10 miljoen singles en 5 miljoen exemplaren van hun eerste album verkocht. Daarmee zijn ze met afstand de populairste Nederlandse groep aller tijden.

In maart 2000 verscheen het tweede album van de Vengaboys, profetisch getiteld ‘The Platinum Album’. Op deze cd zijn de grote hits ‘Kiss (When The Sun Don’t Shine)’, ‘Shalala lala’, ‘Uncle John From Jamaica’ en ‘Cheekah Bow Bow’ terug te vinden. De release van het Platinum Album markeerde ook een tweetal wijzigingen in de samenstelling van de Vengaboys: allereerst verliet groepslid Robin de band om een solocarrière te starten.Zijn beste vriend; voormalig dolfijnentrainer Yorick heeft zijn plaats op onnavolgbare wijze ingenomen. In de zomer van 2000 introduceerden de Vengaboys hun vijfde groepslid: Cheekah.

Met de inlijving van dit cyber-lid zijn de Vengaboys de eerste groep ooit met een digitaal groepslid. Cheekah is niet alleen verantwoordelijk voor de zangpartijen op de single “Cheekah Bow Bow”, maar hij is ook de gastheer op de officiële Vengaboys-website. Het is overduidelijk: de Vengaboys rusten niet voordat de hele wereld weetwat het begrip “PARTY” nou eigenlijk inhoudt…

YouTube video

Wilt u meer weten over Vengaboys?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Vengaboys is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Vengaboys.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Vengaboys ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Vengaboys zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Veul Gère

Opera Familia

Suitz

The Glamour Ladies

Magic Platters

Aanvraagformulier Vengaboys

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens