Artiesten

Floortje

Wilt u Floortje boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Floortje vindt u hier op deze pagina.

All you need to do is believe in yourself,” zingt Floortje op haar debuutalbum Fearless. En geloven in zichzelf, dat doet Floortje. In korte tijd is de goedlachse Almeerse enorm gegroeid op muzikaal en persoonlijk vlak. Ze heeft de tijd genomen om haar eigen weg te zoeken in de muziek en heeft keihard gewerkt aan haar eerste album. In plaats van mee te liften op het succes van Idols 3 en snel een album uit te brengen, besloot Floortje na de zinderende finale eerst uit te vinden welke muziekstijl het beste bij haar past. Angst om in de vergetelheid te raken, had ze totaal niet. Ze vond het belangrijker om dicht bij zichzelf te blijven.  “Mede door mijn eigen groei merk ik wat ik leuk vind en waar ik me goed bij voel. Dat is een proces dat ik moest ondergaan en dat geleid heeft tot een geleidelijke ommezwaai in de muzikale richting die ik op wilde en een meer volwassen geluid. De titel is dan ook toepasselijk, omdat ik en de mensen om me heen er allemaal zo’n vertrouwen in hebben.”

In het afgelopen jaar zocht Floortje samen met producers Jochem Fluitsma & Eric van Tijn en A&R manager Henkjan Smits naar repertoire dat een reflectie zou zijn van haar persoonlijkheid – nuchter, positief en vrolijk – en eigen muzikale voorkeur. En dat is gelukt! Fearless is een mix van pop, soul en MOR, genres waar de zangeres zelf graag naar luistert. Bijdragen zijn er van internationaal gerenommeerde componisten die ook songs leveren voor o.a. Carrie Underwoord, Tim McGraw en Jessica Simpson.

Opvallende tracks zijn het met blazers omlijstte Justice, All Over Again, een duet met Ronan Keating, You’re No Good, de #1 hit van Linda Ronstadt uit 1974, en de aangrijpende ballad Goodbyes waarmee Floortje schuchter haar eerste stappen op het tekstschrijverschap zet. Zelf heeft Floortje een zwak voor Love Is Wasted On You, “echt zo’n nummer dat je op een zonnige dag opzet, het raam open gooit en lekker meezingt. Heel relaxed.” Ook de romantische ballad en tevens haar nieuwe single Starts With Goodbye heeft een bijzonder plekje in haar hart. “Toen ik het voor het eerste hoorde, zag ik gelijk voor me hoe de clip eruit moest zien. Ik had er meteen heel veel mee.” Om de beelden in haar hoofd tot leven te wekken, toog Floortje naar IJsland, waar ze bij een gevoelstemperatuur van -20 graden ijzig mooie beelden vastlegde.

Al heel jong zette Floortje Smit haar eerste stappen op het muzikale pad. Op haar 15e plaatste ze zich als Mariah Carey voor de finale van de Soundmixshow. Hoewel ze niet won, trok het zangtalent van de jonge Floor de aandacht van niemand minder dan dj/producer Wessel van Diepen, die haar vervolgens een tijdlang coachte op alle vlakken van het artiestenvak. Maar de nog jonge Floortje verruilde de gedisciplineerde levensstijl liever voor een meer ontspannen en zekerder bestaan. De tijd was nog niet rijp en dus kwam er een eind aan de samenwerking. Maar als Floortje een paar jaar later op tv de wervingsspotjes voor Idols ziet, begint het toch weer te kriebelen. “Als je een bepaalde passie hebt, kun je die wel even onderdrukken, maar uiteindelijk komt het altijd weer bovenborrelen,” aldus Floortje. “Toen ik die Idols spotjes zag, dacht ik: nu is de tijd rijp. Deze kans ga ik grijpen!”

Floortje was van het begin af aan één van de favorieten van Idols 3. Haar sprankelende uitstraling, toegankelijke persoonlijkheid en sterke zangcapaciteiten werden keer op keer door de jury geprezen. Alhoewel Raffaëla er uiteindelijk met de titel vandoor ging, voelde Floortje zich ook een winnaar. “Dit was voor mij namelijk de ultieme mogelijkheid om Nederland te laten zien wie ik ben en wat ik kan.” Dat Nederland de zangeres weet te waarderen, blijkt wel uit het feit dat haar agenda sindsdien volgeboekt staat met optredens door het hele land.

En nu is er dan Fearless. Met het verschijnen van haar eerste eigen album komt haar grootste droom uit, en Floortje is terecht trots op het resultaat. Spijt dat ze de tijd heeft genomen, heeft ze dan ook niet. “Als artiest moet je achter je eigen muziek kunnen staan. Je valt heel snel door de mand als je iets doet wat je niet leuk vind. Ik sta voor de volle 100% achter dit album. Ik ga er helemaal voor, zonder angst, zonder terughoudendheid.”

Wilt u meer weten over Floortje?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Floortje is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Floortje.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Floortje ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Floortje zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Elize

Barbara Dex

Patricia van Haastrecht

Karin Bloemen

Iris Kroes

Aanvraagformulier Floortje

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens