Erik Dikeb

Wilt u Erik Dikeb boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Erik Dikeb vindt u hier op deze pagina.

Eric Dikeb is geboren op 16 november 1970 in Den Haag en opgegroeid in de Schilderswijk. Hij heeft de lagere school gedaan gevolgd door de Mavo/Havo en haalde zijn Mavo-D diploma.Eric heeft verschillende dingen gedaan maar vanaf zijn 10e jaar heeft hij al te maken met muziek.Zo zat Eric op jonge leeftijd al bij de fanfare waar hij trompet en trommel speelde.

Later zou Eric dit ook in diverse bandjes gaan doen tot dat hij het leuk begon te vinden om muziek te draaien.Hij werd D.J. en hij presenteerde hierbij een karaokeshow.De discotheken waar hij veel draaide waren onder andere Malibu in Den Haag, Phenix in Cappele a/d IJssel, The Sound in Haarlem en Blues Brothers in Hillegom.

Vanaf zijn 23e begon Eric Dikeb met het geven van een D.J. cursus en kwam hiermee in het programma “U bent aan de beurt” van Peter Jan Rens, dit was tevens het Tv-debuut van Eric.In dezelfde uitzending debuteerde ook B*E*D en dit werd later een gigantisch succes.

Pas in 1995 is Eric begonnen met zingen, dit door een karaokeshow in Spanje, om precies te zijn in Benidorm met het nummer “Stuck on You” van Lionel Richie, waar hij een staande ovatie kreeg toen hij klaar was met zingen. Buiten Nederland heeft hij ook in Noorwegen, Spanje en België gewoond.

In februari 1997 was het dan zover, zijn eerste singletje kwam uit: “Hou me vast” gevolgd door “Wilde rozen” en “Jij bent mijn lichtstraal”.In die tussentijd had Eric ook een vast feestcafe gevonden waar hij elke dag zou optreden, genaamd “De Apres Skihut” en werd hierdoor ongekend populair in heel Rotterdam.

Omdat Rotterdam alleen niet genoeg is neemt hij opnieuw een single op met de Apres Skiklas “Volg de leraar”. Dit nummer wordt een grote hit in alle wintersportlanden en tijdens carnaval ’98 hoor je hem ook overal.

Later zal blijken dat er meer dan 8.000 exemplaren van zijn verkocht maar omdat de termijn waarin dat gebeurt te lang is zal hij nooit in de hitlijsten verschijnen. Wegens het grote succes verschijnt er een opvolger van de Apres Ski klas en heet “Is everybody happy”. Verder verschijnt de single ook nog op 6 verschillende verzamelalbums.

Dit betekent dat er nu ongeveer 50.000 huishoudens zijn die het liedje “Volg de leraar mee kunnen zingen.De bekendste is overigens “De Apres Skihut CD” van Arcade.Op dit laatste album staat ook “Is everybody happy” en “De vlieger” van Eric Dikeb.

Op 21 juni krijgt Eric een serieuze en officiële fanclub die actief met hem meewerkt.Het ledental groeit met de dag maar dat is nog niet alles want op 20 november krijgt Eric zijn eigen internetsite zoals je deze nu aan het bekijken bent.Eric zingt nog steeds in de Apres Skihut alleen wat minder vaak omdat zijn agenda steeds voller staat en omdat hij steeds vaker het land in moet.

In januari 1999 kwam er weer een nieuwe single uit: “Er is niets aan”. Dit werd groots aangepakt en hij kreeg airplay op Noordzee FM. Op 1 maart 1999 gaf Eric Dikeb zijn eerste echte grote theaterconcert. Dit concert werd gehouden in het prinses theater in Rotterdam. Eric werd muzikaal ondersteund door de Eric Dikeb Showband. Sinds 1 Januari 2001 is Eric elke dag te beluisteren op Radio 3FM als co presentator van het programma Stenders Vroeg.

Hij was in 2000 dagelijks te bewonderen in het succesvolle tv programma “Big Diët” waar hij de strijd aanging met de overtollige kilo’s, hierdoor kreeg hij echt landelijke bekendheid. In 2001 heeft Eric een mega top 100 notering gehad met de Single ” Wie laat de hond uit” een vertaling van het nummer van de Bahamen De veelzijdigheid steekt Eric niet onderstoelen of banken.

Na de afvalrace Big Diet heeft Eric er weer iets nieuws bij, hij gaat namelijk ook STEPLES geven. Dit is iets wat op dit moment zeer goed aanslaat bij het Nederlandse publiek. De nieuwe single van Eric Dikeb is getiteld “PizzaHaHa”, die ook in een versie met medewerking van de Deurzakkers is uitgekomen. Verder werkt Eric Dikeb mee aan de enorme hit “High” van de Rastafaraman. In 2003 wordt de Pizzahut van Eric Dikeb een grote hit in Engeland onder de naam “the fastfoodsong”.

Wilt u meer weten over Erik Dikeb?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Erik Dikeb is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Erik Dikeb.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Erik Dikeb ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Erik Dikeb zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Raymond van het Groenewoud

Ad Swart

Jeffrey Heesen

Ray Klaassen

Yves Berendse

Aanvraagformulier Erik Dikeb

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens