Muziek

De Zwoelie Troelies

Wilt u De Zwoelie Troelies boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van De Zwoelie Troelies vindt u hier op deze pagina.

In 1989 vormden Marlon van Mook, Jelle van Engelen en Marieke Schipper een muzikaal-theatraal trio. Verkleed als oude, doch vitale dames veroverden zij in korte tijd nationale en internationale festivals en feesten. Zij vertolkten smartlappen, discohits en rocksongs. Tijdens hun humoristische optredens begeleidden de dames zichzelf op onder meer bas, saxofoon en accordeon.

In 1995 wonnen de Zwoelie Troelies de Ad Vinkenprijs. In 1999 gaven zij een afscheidsconcert in Villa de Vier Jaargetijden. Enkele jaren later was er een herstart. Niet lang na deze comeback werd Marieke Schipper opgevolgd door Suus van den Broek, die op haar beurt weer opgevolgd werd door Marjolein Kempen.

In juni 2007 werd de bus van de Zwoelie Troelies gestolen, inclusief instrumenten en geluidsapparatuur. In september van dat jaar werd op de Heuvel het Festival Vaudeville georganiseerd, om geld in te zamelen voor het trio en om een fonds op te richten voor gedupeerde artiesten in het algemeen.

In 2014 traden de Zwoelie Troelies op tijdens het Canadese Festival d’été de Quebec, waar ze in hetzelfde programma stonden met o.a. Lady Gaga, Snoop Dogg, Billy Joel en Bryan Adams. In 2016 besloten de Zwoelie Troelies om te stoppen. Aan de opheffing werd geen ruchtbaarheid gegeven.

Wilt u meer weten over De Zwoelie Troelies?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over De Zwoelie Troelies is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van De Zwoelie Troelies.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over De Zwoelie Troelies ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over De Zwoelie Troelies zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Aanvraagformulier De Zwoelie Troelies

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens