Artiesten

Davy Gilles

Wilt u Davy Gilles boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Davy Gilles vindt u hier op deze pagina.

Op 10 februari 1976 werd Davy geboren in Aarschot. Zijn vader Maurice was drummer in het orkest van zijn broers Franky Dee en Joe Dee.  Als kleine jongen ging Davy geregeld mee naar de optredens. Tijdens een zangwedstrijd in Rillaar, zong Davy op 13-jarige leeftijd voor de eerste keer live met het orkest van zijn vader. Hij bracht er Ratsmodee van Danny de Munk. Dit levenslied heeft Davy daarna nog regelmatig gezongen tijdens plaaselijke soundmixshows waar hij ook dikwijls de eerste prijs mee won.

Als 17 jarige zong Davy voor het eerst op TV in De Applausmeter van Tien om te Zien. Hij won daar 3x met zijn single Licht uit spot aan. Ook daarna was Davy nog regelmatig te zien in Tien om te Zien, maar ook in De Muziekdoos met andere solo singles.

Nadat Davy audities begon te doen voor musicals en TV series speelde hij hoofdrollen in de musicals Sneeuwwitje, Doornroosje, Romeo en Julia, Mamma Mia en Grease. Als TV acteur speelde hij o.a. Rik in Familie en Jasper in Wittekerke. Ook speelde hij gastrollen in tal van andere series. 

Vanaf 2003 veranderde het leven van Davy voorgoed. Niet alleen kreeg hij toen de hoofdrol in de musical Romeo en Julia, waar hij zijn toekomstige vrouw Sasha Rosen leerde kennen, maar hij kreeg daar ook het idee om De Romeo’s op te richten. Samen met zijn collega’s Marc Tijsmans en Dieter Verhaegen had hij zijn eerste nummer 1 hit te pakken met De Koningen. Wekenlang stonden ze aan de top van de hitparades met het nummer uit de musical. Dat smaakte naar meer. Nadat hij Chris Van Tongelen, die op dat moment ook meespeelde in Romeo en Julia, het idee voorlegt een eigen groep te beginnen, besluiten ze Gunter Levi te vragen, die ze beiden hebben leren kennen op de set van Familie. De Romeo’s zijn vanaf dat moment vertrokken.

De groep zal uitgroeien tot één van de meest succesvolle groepen in Vlaanderen. Na een aantal jaren vooral op bedrijfsfeesten op te treden scoren De Romeo’s hun eerste hit: Viva De Romeo’s. Zonder dat dit nummer ooit op single is uitgebracht en in hitparades heeft gestaan, is dit het bekendste nummer van het trio geworden dat werkelijk iedereen kan meezingen. 

Ze kregen een eerste gouden plaat voor hun Nederlandstalig debuut album De Romeo’s in ’t wit. Een jaar later lanceerden ze hun tweede Nederlandstalige album Feesten in Stijl. Hierop staan de nummers Vlaanderen Feest, waarmee ze Zomerhit 2012 winnen, en Zingen, lachen, dansen dat zes weken lang  op nummer 1 staat in Vlaanderen. In deze zelfgeschreven hitsingle zingen De Romeo’s samen met hun Nederlandse vriend en collega Jan Smit, die voor dit nummer de tekst schreef. 

In 2012 winnen De Romeo’s ook nog een MIA voor populairste groep van Vlaanderen. En 2013 zetten ze in met maar liefst 3 Anne Awards.  15 Jaar De Romeo’s vieren ze met een nieuw album en een reeks grote concerten. Met als kers op de taart: hun bioscoopfilm H.I.T..  Deze ging in 2017 in première met o.a. Davy als geheim agent en Davy’s vrouw Sasha als zijn rivale.

De Romeo’s verbaasden vriend en vijand als ze in de zomer van 2019 op Tomorrowland optraden en Viva De Romeo’s een remix kreeg door door Dorothee Vegas en Like Maarten (Q-Music).  Uiteraard blijven ze ook op Het Schlagerfestival, Moosebar XXL, Q Beachhouse, Maanrock en vele andere veel publiek trekken en zijn hun ambiance gerichte optredens een groot succes.

Het werd duidelijk dat Davy Gilles’ grootste passie zingen is en en dat bewees hij al eerder met een schitterend solo album Samen Sterker dat in 2010 verscheen. Hij scoorde hier verschillende Radio 2 hits mee: de singles Altijd weer thuis, Niet denken maar doen, Zelfs je naam is mooi en Laat me nooit meer gaan werden veel op de radio gespeeld.

In hetzelfde jaar trouwde hij met Sasha en een jaar later besloten ze Sasha & Davy op te richten: een Nederlandstalig popduo. Ondertussen hebben zij al zeven albums uitgebracht, met diverse succesvolle singles die hoog scoren in de hitparades en regelmatig voorbij komen op de radio.

Waar Davy begonnen is met het uitbrengen van covers, heeft hij zichzelf nu ontpopt tot volwaardige singer-songwriter . Hij componeerde al vele nummers voor Sasha & Davy: Ik zie een ster, Radio, Wonderkind, Vrij als de Wind, Blijf geloven, Zonde van de tijd, Mijn kleine wonder en nog vele andere.

Houden van elkaar, Vlaanderen Feest, Dans de Sirtaki, Wind in de haren, Kaarsje in mijn hart, Vandaag is de dag, Beter wordt het niet zijn een aantal nummers van De Romeo’s waar Davy de muziek voor schreef.

Naar aanleiding van veertigste verjaardag van Davy en de zestigste verjaardag van zijn vader, componeerde Davy het mooie duet Samen 100 dat hij zong met zijn vader.

YouTube video

Wilt u meer weten over Davy Gilles?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Davy Gilles is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Davy Gilles.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Davy Gilles ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Davy Gilles zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Schorre Chef & MC Vals

Joost Klein

Grad Damen

Mike Peterson

Danny Lit

Aanvraagformulier Davy Gilles

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens