Artiesten

CB Milton

Wilt u CB Milton boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van CB Milton vindt u hier op deze pagina.

CB werd op 11 april 1969 in Suriname geboren. Maar in Rotterdam neemt CB’s carrière een aanvang. Zo trok hij al op jonge leeftijd de stoute dansschoentjes aan en schreef een brief aan Hennie Huisman van de op dat moment razend populaire Soundmix Show. Hij moest twee jaar wachten op antwoord, maar mocht in 1985 uiteindelijk meedoen aan de voorrondes, waar hij derde werd met zijn interpretatie van Jermaine Jackson’s ‘Do what you do’. “In het begin van mijn optreden zong ik zo vals als een kraai, want ik was op van de zenuwen” herinnert hij zich nog als de dag van gisteren. “Op een gegeven moment komt er een hele hoge toon in dat nummer. Ik weet nog dat ik dacht: “ga d’r voor jongen, anders kun je het verder wel schudden”. Wonder boven wonder ging dat vlekkeloos. Ik zag gewoon sterretjes. Echt waar! Bij thuiskomst kon ik trots een beker tonen. Een pronkstuk, dat me de kracht geeft om door te zetten. Daar ben ik nu nog blij om. “Do what you wanna do” is nog steeds mijn boodschap aan iedereen”.

Vanaf dat moment pakt CB het allemaal een stuk professioneler aan. Van zijn negentiende tot zijn tweeëntwintigste is hij één van de zangers van de gerenommeerde ‘Swingin’ Soul Machine. “Ik was de jongste zanger; de oudste had mijn opa kunnen zijn”, schatert CB uit. “Daar heb ik pas echt veel geleerd. Die lui hebben laten zien wat rock’n roll inhoudt en wat het is om avond met een band op het podium te staan. Maar eigenlijk leer ik nog steeds bij. Elke dag opnieuw.”

Rock’n roll zit CB zeker in het bloed. Dat blijkt wel uit de eerste single van zijn meest recente album ‘From here to there’. Deze single uit 1998, ‘Get into my life’, viel immers vooral op door het snerpende gitaargeluid. Geen breuk met het verleden overigens, want ‘From here to there’ staat ook weer vol popdance-tracks. Het geeft wel aan dat er meer talenten schuilgaan in deze ras-artiest. Zo stond hij zelf aan de wieg van de hitsingle ‘What about me? En heeft platenmaatschappij Byte Records overwogen CB’s versie van ‘Redemption Song’, oorspronkelijk van Bob Marley, op single uit te brengen. Het zou geen signaal zijn geweest in een tijd waarin racisme helaas nog steeds niet is uitgeroeid. Een belangrijk onderwerp overigens voor CB, racisme. Niet voor niets heeft hij al tweemaal vol overgave zijn medewerking verleend aan het ‘Racism Beat It Festival” in Amsterdam. CB’s carrière bracht hem vrijwel automatisch over de grenzen, want zijn succes beperkt zich niet tot Nederland. Ook in België is hij razend populair. En wat te denken van Frankrijk, Portugal, Oostenrijk, Polen, Rusland en zelfs Zuid-Afrika, waar hij uitzonderlijk veel platen heeft verkocht. Op het podium valt behalve de energieke dansshow, ook zijn fantastische stemgeluid op. Ook akoestisch, zonder muziek, weet dit “podiumbeest” zijn publiek in vervoering te brengen. Luister maar eens naar zijn vertolking van de hit ‘Killing me softly’ van Roberta Flack uit het begin van de jaren ‘70.

YouTube video

Wilt u meer weten over CB Milton?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over CB Milton is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van CB Milton.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over CB Milton ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over CB Milton zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

The Jukebox Boys

Rocking Daddy eenmansband

Mile

Wesly Bronkhorst

Frans Duijts

Aanvraagformulier CB Milton

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens