Artiesten

Bastiaan Ragas

Wilt u Bastiaan Ragas boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Bastiaan Ragas vindt u hier op deze pagina.

Op 30 juni 1971 wordt Bastiaan Ragas geboren in Lisse. Al op 8-jarige leeftijd begint hij met piano- en gitaarlessen en tijdens zijn middelbare schooltijd start hij voor het eerst met een eigen band, waarmee hij verschillende talentenjachten wint.

Met zijn havo-diploma op zak, trekt hij met de multiculturele groep ‘Up With People’ door Europa, Amerika en Mexico.

Terug in Nederland neemt hij in 1990 toneel- en theaterlessen in Amsterdam, gevolgd door een jaar bij de theatergroep Jeans. Hij werkt ook mee aan de tv-shows van Jeans.

Zijn volgende avontuur is de boyband Caught in the Act, een van de meest populaire bands van de jaren negentig in Europa en Azië. De vier jongens maken vier albums, verkopen meer dan 15 miljoen exemplaren en ontvangen meerdere gouden en platina albums.

Na het uiteengaan van de band in 2000, neemt Bastiaan zijn eerste solo-cd op: ‘Tomorrow is Looking Good’. In datzelfde jaar is hij het gezicht van een modecampagne voor het bekende Italiaanse modemerk ‘Iceberg’.

Op 21 oktober 2001 begint Bastiaan aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven: hij speelt voor het eerst een hoofdrol in een musical, de rol van legerkapitein Radames in Aida. Voor deze rol ontvangt hij in 2002 de John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol en maakt het grote Nederlandse publiek voor het eerst kennis met deze duizendpoot. Tegelijkertijd speelt hij in de SBS6-serie Trauma 24/7 de rol van Bart van der Wetering. Het is niet zijn eerste kennismaking met acteren voor televisie: hij speelde eerder al in een aflevering van ‘All Stars’ en in de Duitse serie ‘Gute Zeiten, Schlechte Zeiten’.

Aan de eerste editie van Musicals in Ahoy’ in 2002 levert Bastiaan een verdienstelijke bijdrage. Tijdens deze show krijgt het publiek een eerste voorpoefje van de nieuwste musical waarin Bastiaan in 2003 te zien zal zijn: 3 Musketiers. Voor zijn rol als d’Artagnan wordt hij in dat jaar opnieuw genomineerd voor een Johnny Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol.

Tussen de bedrijven door spreekt Bas samen met Tooske de stemmen in voor de hoofdrollen van ‘Sinbad, Held van de Zeven Zeeën’, een tekenfilm van Dreamworks. Bovendien maakt hij opnames voor de film Floris, die in 2004 in de bioscopen te zien was, werkt hij in juni van dat jaar mee aan Musicals in Ahoy’ en zit hij in de jury van Popstars – the Rivals.

Zijn solo-cd outRagas verschijnt in 2005 in de schappen van de platenzaken. Hij brengt van dit album drie singles uit: Unbelievable, Pictures of You en Helpless When She Smiles.

Bastiaan is eind 2005 te zien in de theatershow Dichter bij Liesbeth, waar hij onder andere een Nederlandse versie van zijn nummer You Complete Me ten gehore brengt: Droom Maar Verder.

In 2005 en 2006 is Bastiaan ook regelmatig te bewonderen als acteur. Zo heeft hij gastrollen in de comedyserie Samen, in Keyzer en de Boer Advocaten en in Gooische vrouwen. Ook werkt hij hard aan de film Sportman van de Eeuw, waarin hij een van de hoofdrollen voor zijn rekening neemt. In de telefilm Escort heeft Bastiaan opnieuw een van de hoofdrollen, naast Rifka Lodeizen. Deze telefilm wint later dit jaar het prestigieuze Gouden Kalf voor beste tv-drama. Tussendoor is Bastiaan enkele voorstellingen te zien in Beauty & the Beast, als Het Beest.

Nadat Bastiaan eind 2005 op het toneel staat met Liesbeth List en uitsluitend Nederlandstalig zingt, neemt hij de beslissing om een Nederlandstalige cd te maken, dit album heet ZIN. Bastiaan werkt hierop samen met grote namen als Fluitsma & Van Tijn, Veldhuis & Kemper, Alain Clark, Chris Hof, Han Koreneef en Tjeerd Oosterhuis. Van deze cd brengt Bastiaan drie singles uit: Dit is mijn stad, 1000 manieren en De helft van mij. Met eigen nummers en nummers van nationale en internationale grootheden uit de muziek gaat Bastiaan in 2007 het theater in. Met de show ‘Bastiaan Ragas en band’ wil hij de bezoeker een persoonlijke avond geven, die gepassioneerd, puur en energiek is.

Ook in 2008 blijft Bastiaan een duizendpoot: naast het geven van diverse optredens, speelt hij begin 2008 in de roadmusical Route 66 en gaat hij het programma ‘Eye opener’ presenteren op Veronica. Ook werkt hij momenteel aan zijn volgende Nederlandstalige cd. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor het laatste nieuws hierover!

Naast zijn werkzaamheden als zanger, presentator en acteur is hij ook te horen als voice-over bij talloze televisie programma’s en is hij de vaste zenderstem van Radio 2.

Over zijn eigen ervaringen als vader van vier kinderen verscheen in 2011 het boek ‘Maar je krijgt er wel heel veel voor terug’, waarin Bastiaan herkenbaar, ironisch en lekker leesbaar de perikelen van het vaderschap beschrijft. Hij is vaste columnist voor het damesblad Flair.

Bastiaan was begin dit jaar te zien in de VPRO-drama serie Beatrix, Oranje onder Vuur als prins Willem-Alexander naast Willeke van Ammelrooy (Beatrix), Katja Herbers (Maxima) en Eric Schneider als Bernhard.

Momenteel speelt Bastiaan in de muzikale en herkenbare theatershow ‘Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt.’ gebaseerd op Kluuns bestseller. In deze hilarische voorstelling wordt de vrouwelijke rol afwisselend gespeeld door Dorien Haan, Anne Lamsvelt en Tooske Ragas. Veldhuis en Kemper schreven samen met Bas de muziek.

YouTube video

Wilt u meer weten over Bastiaan Ragas?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Bastiaan Ragas is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Bastiaan Ragas.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Bastiaan Ragas ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Bastiaan Ragas zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Vitamina Latina

Willem Barth

XPLAIN!

Kraantje Pappie

Rob van Daal

Aanvraagformulier Bastiaan Ragas

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens