Artiesten

Yellow Claw

Wilt u Yellow Claw boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Yellow Claw vindt u hier op deze pagina.

Yellow Claw is een internationaal vermaarde danceformatie bestaande uit DJ Jim Aasgier en DJ Nizzle. Ze maken een eclectische mix van hiphop, house, dancehall en dubstep. Tot en met juni 2016 maakt MC Bizzey deel uit van Yellow Claw.

DJ’s Jim Aasgier en Nizzle werden vaak samen geboekt als duo en besloten een MC te zoeken om een volwaardige act te worden. MC Bizzey  voegt zich bij het duo en ze beginnen een avond in de Amsterdamse club Jimmy Woo. Ze noemen zich Yellow Claw naar een personage uit Amerikaanse comics waar ook de Jimmy Woo zijn naam vandaan heeft. In het begin draaien ze vooral hiphop, maar al snel gooien ze opkomende dancestijlen moombahton, dubstep en trap in de mix. Hun opzwepende en in hoog tempo afwisselende dj-set slaat aan en ze gaan ook optreden buiten Amsterdam.

In 2012 verscheen hun eerste single, Allermooiste Feestje. Deze single werd geproduceerd in samenwerking met Boaz van de Beatz en werd voorzien van zang/rap door de rappers Mr. Polska en Ronnie Flex. In de zomer van dat jaar had het trio samen met Sjaak en Mr. Polska hun eerste Top 40-hit met het nummer Krokobil. Dit was tevens de eerste single waarop de stem van MC Bizzey te horen was. Aan het eind van 2012 kwam de derde single Nooit meer slapen uit. Deze single werd opgenomen in samenwerking met de rappers Ronnie Flex, Mocromaniac en Jebroer.

In het voorjaar van 2013 kwam de eerste ep getiteld Amsterdam Trap Music uit op het platenlabel Mad Decent van dj en producer Diplo. Ook bracht Yellow Claw samen met The Opposites hun vierde single Thunder uit. Later dat jaar bracht het trio samen met Frans Bauer een cover uit van deze single als promotiestunt voor hun aankomende mixtape. In 2013 kondigde Yellow Claw dan ook hun eerste Noord-Amerikaanse tour aan. Clubs in New Orleans, Los Angeles, Miami, New York en Chicago werden omvergeblazen door de performance van Yellow Claw. Datzelfde jaar stond de groep ook nog op Mysteryland.

In 2014 gaf Yellow Claw op Koningsdag met succes door het hele land DJ-sets. In mei krijgen ze een FunX-Award in de categorie beste DJ. Onder de naam Barong Family start de groep een eigen platenlabel. De single Till It Hurts met zangeres Ayden (Sanne Veerbeek) wordt een hit.

In 2015 staat het trio staat op internationale festivals als Future Music Festival, Coachella en Miami’s Ultra Music Festival. Het album Blood For Mercy behaalt de eerste plaats in de Amerikaanse Top Dance & Electronic Albums-lijst. Op het album staan samenwerkingen met grote internationale namen als Tiësto, Becky G Tyga en Ty Dollar $ign. Ook de Nederlandse zangeres Naaz is op twee tracks te horen.

In juni 2016 verliet Bizzey de formatie om meer tijd te hebben voor zijn vrouw en zoontje.

Wilt u meer weten over Yellow Claw?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Yellow Claw is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Yellow Claw.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Yellow Claw ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Yellow Claw zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Aanvraagformulier Yellow Claw

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens