Artiesten

Waylon

Wilt u Waylon boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Waylon vindt u hier op deze pagina.

Willem Bijkerk is in 1995 voor het eerst te horen als zanger op Harry De Hengst, één van de spelletjes bij het RTL-programma Telekids. Na een verblijf in de Verenigde Staten gaat hij zingen in verschillende bands. In 2005 doet hij, samen met Rachel Kramer (bekend van K-Otic) mee aan het Nationaal songfestival. Dat jaar wordt Glennis Grace de Nederlandse vertegenwoordiger op het Eurovisiesongfestival. 

Drie jaar later doet Bijkerk mee aan Holland’s Got Talent, waar hij indruk maakt met een cover van James Brown. Hij wint niet maar maakt ondertussen wel een compleet album, Wicked Ways, dat in 2009 verschijnt. De titelsong van dat album wordt Alarmschijf en zijn eerste hit in de Top 40. De single bereikt de 10e plaats. Happy Song scoort in 2010 met een 25e plaats een wat minder resultaat. 

In 2011 verschijnt zijn tweede album, The Escapist, waarvan The Escapist in het najaar zijn derde en voorlopig laatste solo- notering in de Top 40 wordt. 

Samen met Ilse DeLange vormt hij in 2014 het duo The Common Linnets. Met het nummer Calm After The Storm worden ze tweede op het Eurovisiesongfestival in Denemarken. In de Top 40 doet het nummer in eerste instantie weinig. Calm After The Storm komt opnieuw binnen in de Top 40 op nummer 3 – wat nog nooit eerder gebeurd was in de geschiedenis van de lijst. Een week later bereikt het nummer met de tweede plaats de hoogste positie.

Op 5 september verschijnt zijn derde studioalbum, Heaven After Midnight, dat hij in Nashville en Hollywood opnam. Giving Up Easy en Love Drunk verschijnen als voorlopers van dat album.

Eind 2015 maakt hij met Claudia de Breij het nummer Mis Je Zo Graag, dat zijn eerste Nederlandstalige single wordt. Eind 2016 bracht Waylon onaangekondigd het veelzijdige album Seeds uit. Een aantal nummers had hij de maanden ervoor al gespeeld in RTL Late Night. De discosingle Our Song werd een bescheiden hit. Ook ging een jaarlijkse reeks Ahoy-concerten van start met covers van noteringen uit de Radio Veronica Top 1000 allertijden.

Op 13 april 2018 verscheen zijn vijfde album The world can wait. In juni gaf Waylon een verrassingsoptreden in RTL Late Night; hij zong Thanks but no thanks, een van de andere geselecteerde nummers voor het Eurovisiesongfestival, voor de vertrekkende presentator Humberto Tan.

YouTube video

Wilt u meer weten over Waylon?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Waylon is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Waylon.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Waylon ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Waylon zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

The High Society Jazzband

Bart Kaell

Sven Versteeg

Ticket To Yesterday

Ryan Paris

Aanvraagformulier Waylon

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens