Vader Abraham

Wilt u Vader Abraham boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Vader Abraham vindt u hier op deze pagina.

Pierre Kartner alias Vader Abraham stelt zich de eerste jaren van zijn carrière in vrijwel alle gevallen tevreden met een rol op de achtergrond. Als schrijver en doorgaans ook producer. Tot uit zijn pen op een gegeven moment een carnavalsnummer rolt: ‘Vader Abraham Had Zeven Zonen’. Pierre besluit er zelf mee over het voetlicht te treden en creëert een Vader Abraham figuur.

Met de meezinger ‘Baaien Baaien Pootje Baaien’ wordt een zomerhit gescoord, maar echte diepgang komt er pas in als Pierre met de dan elfjarige Wilma, het vrouwelijke antwoord op Heintje, het duet ‘Zou Het Erg Zijn Lieve Opa’ opneemt. Zijn zoveelste nummer 1 hit.

Als tekstdichter-componist-producer breekt Pierre Kartner internationaal door met ‘Het Kleine Café Aan De Haven’. Dit lied wordt in 1976 in Nederland een hit in zijn eigen uitvoering. Daarna zetten talloze buitenlandse topartiesten het op hun repertoire. Een kleine opsomming: Eddy Wally, Heino, James Last, Demis Roussos, Nana Mouskouri, en Engelbert Humperdinck.

Onder zijn eigen artiestennaam wordt Pierre internationaal onsterfelijk dankzij een telefoontje van Harry Thomas, de organisator van het Schlagerfestival, die hem vraagt een liedje te schrijven ter promotie van een nieuwe tekenfilm: De Smurfen. In Nederland worden er in recordtijd al zo’n 400.000 singles verkocht en zo’n 500.000 LP’s, maar als Pierre als een razende Roeland met behulp van een foneticus verschillende versies in zingt – zoals de Duitse, Franse, Engelse, Spaanse, Italiaanse, Zweedse, en zelfs Japanse versie – barst de algemene smurfenhysterie in de hele wereld los.

Nadat hem al een vergelijkbare eer ten deel gevallen is in Engeland, Duitsland en Luxemburg wordt Pierre uitgeroepen tot Meest Populaire artiest van Mexico. Een staatsprijs als populairste artiest en kindervriend van Mexico. Op 1 mei 1983 treedt Pierre voor 150.000 dolenthousiaste Mexicanen op in een park (el dio del niño). Gezeten op een praalwagen, rijdt Pierre tussen 3,5 miljoen mensen door het Central Park, Mexico-City.

Hij heeft de jaren hierna zelf nog een aantal hits gescoord en ook nog diversen hits voor anderen (zoals Hanny) geproduceerd. Zeg nou zelf: Wie kent deze legendarische artiest niet?

Wilt u meer weten over Vader Abraham?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Vader Abraham is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Vader Abraham.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Vader Abraham ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Vader Abraham zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Arjon Oostrom

Danny de Munk

Danny Temming

Brace

Mart Hoogkamer

Aanvraagformulier Vader Abraham

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens