Artiesten

Typhoon

Wilt u Typhoon boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Typhoon vindt u hier op deze pagina.

Typhoon zijn muziek is een viering van het mens-zijn met daarin altijd de boodschap dat we genoeg zijn: wij zijn liefde. Glenn de Randamie (1984) is een verhalenverteller die op een eerlijke en kwetsbare manier rapt, spreekt en zingt. Grote levensthema’s weet hij op een rake manier te vangen in persoonlijke uitingen over liefde, geloof, keuzes, slavernij en ambitie. Opgroeiend in een groot Surinaams gezin met daarbij Portugese, Chinese, Indiase en Creoolse roots was het voorbestemd dat al deze invloeden ook zijn muziek zouden duiden.

Door middel van zijn kleurrijke, energetische en poëtische muzikale verhalen neemt Typhoon je mee in het gesprek dat gaande is in de maatschappij, maar vooral ook in zijn persoonlijke leven en laat zijn licht erop schijnen. Nooit vingerwijzend, maar altijd in verbinding. In zijn live shows is deze verbinding een ervaring: je wordt niet alleen muzikaal, maar ook fysiek meegenomen in het verhaal dat hij te vertellen heeft. Op het ene nummer sta je te dansen en springen en bij het andere sta je liever stil om de oprechte teksten goed in je op te kunnen nemen. Waar of hoe je zijn muziek ook luistert; Typhoon raakt je in je ziel en zet je aan het denken over jouw eigen leven, visie en en gevoelens.

De muzikale reis van Typhoon begon in 2004 toen hij De Grote Prijs van Nederland won. Drie jaar later in de zomer van 2007 kwam zijn openhartige debuutalbum ‘Tussen Licht en Lucht’ uit waarin het nummer ‘Zo Niet Mij’ het begin was van de visie van Typhoon. ‘We maken zoveel mee, maar we praten er niet over. Kwetsbaarheid wordt gezien als zwakte, terwijl dat juist kracht is.’ De jaren erna bundelde Typhoon zijn talent met o.a. New Cool Collective en de Fakkelbrigade en met hen bracht hij meerdere nummers uit en trad hij meerdere malen op. In 2013 werd Typhoon uitgenodigd om op te treden voor Koning Willem Alexander en Koningin Maxima tijdens 200 jaar Koninkrijk. Speciaal voor deze gelegenheid was het nummer ‘Van De Regen Naar De Zon’ geschreven.

Wanneer we spreken over ‘hoogtepunten’, dan was dat voor Typhoon het geval in 2014. Zijn langverwachte, tweede album ‘Lobi Da Basi’ kwam uit en samen met zijn Titanenband tourde hij langs grote steden en ook op festivals als Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz verspreidde hij live op fenomenale wijze zijn lobi. De plaat bereikte platinum-status en denderende shows in de HMH (nu Afas Live – 2015) en Ziggo Dome (samen met Rico & Sticks, 2016) volgden. In 2015 was Typhoon huisband van De Wereld Draait Door en mocht hij twee prestigieuze Edisons (Beste Album en Hip Hop Artiest) in ontvangst nemen.

Wilt u meer weten over Typhoon?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Typhoon is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Typhoon.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Typhoon ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Typhoon zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Diggy Dex

Aanvraagformulier Typhoon

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens