Rick van Velthuysen

Wilt u Rick van Velthuysen boeken voor een optreden? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Rick van Velthuysen vindt u hier op deze pagina.

Je hoort Rick van Velthuysen op maandag tot en met vrijdag tussen 06.00 en 09.00 uur tijdens ‘Rick in de Morgen’. Op zaterdagmiddag is hij met sidechick Marlous tussen 12.00 en 15.00 uur te horen met het legendarische programma ‘WeekendRick’. Rick van Velthuysen werd op 15 september 1961 geboren temidden van een ‘nomadenfamilie’ in Rotterdam. In korte tijd verhuisde de familie Van Velthuysen achtereenvolgens naar Amsterdam, Bergen op Zoom, Papendrecht en Lisse.

Reeds op jonge leeftijd werden er door Rick overschakelingen gemaakt tussen de plaatjes op de ‘buizenradio’ in de vensterbank en een oude pick-up. Zijn liefde voor radio ontstond pas echt toen hij van zijn oma een eigen ‘Veronica 192’-transistor kreeg, waarop hij naar Radio Veronica kon luisteren. In 1978 debuteerde hij, via een schoolkameraad, als dj bij Radio Bollenstreek. Rick wilde meer zendtijd en ging vervolgens van de ene piraat naar de andere.

 In 1985 werd hij door Jeroen van Inkel geattendeerd op het feit dat de KRO op zoek was naar nieuwe dj’s. Hij werd aangenomen bij de KRO waar hij, samen met Peter van Dam, een spelletjesprogramma ging presenteren en later als invalkracht te werk werd gesteld. Toen Kas van Iersel in 1986 de AVRO verliet werd Rick benaderd om dit gat op te vullen. Binnen anderhalve week was Rick te beluisteren bij de AVRO met onder andere het programma Top Pop Radio, dat achtereenvolgens werd omgedoopt tot de Top Pop 20 en de Top Pop Discovery. Ook presenteerde hij Top Pop op televisie.

In 1992 werd Rick door Erik de Zwart gevraagd om als dj bij Radio 538 te komen. Als een van oorsprong ‘niet-Veronicaan’ moest hij zich dubbel-en-dwars bewijzen. Lex Harding stelde Erik de Zwart direct de vraag wat hem in vredesnaam bewoog om ‘die lastpak’ bij het 538-avontuur te betrekken. Iets in Erik moet hem hebben gezegd: ‘gewoon doen’! Van Velthuysen presenteerde bij 538 het weekendprogramma ‘WeekendRick’ en daarna het programma ‘MiddenInDeNachtRick’.

Wilt u meer weten over Rick van Velthuysen?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Rick van Velthuysen is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Rick van Velthuysen.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Rick van Velthuysen ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Rick van Velthuysen zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Aanvraagformulier Rick van Velthuysen

Gegevens van het optreden

Contactgegevens