Artiesten

Raymond van het Groenewoud

Wilt u Raymond van het Groenewoud boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Raymond van het Groenewoud vindt u hier op deze pagina.

Raymond van het Groenewoud is een veelzijdige artiest die verschillende genres in z’n repertoire heeft steken. Rock, chacha, wals, kleinkunst, gospel, … noem maar op hij heeft het wel al eens gedaan. En op enkele uitzonderingen zo goed als allemaal in het Nederlands.
Hij werd geboren in Schaarbeek op 14 februari 1950. In België dus, maar z’n ouders zijn afkomstig van Amsterdam. In de jaren ’70 begon hij als gitarist bij Johan Verminnen Als snel vormde hij een eigen groep met oa Erik Van Neygen. Hij trad op de voorgrond en ging solo met een vaste begeleidingband: De Centimeters. In 1977 kwam de doorbraak met het album Nooit meer drinken. Daarop stond de hit Meisjes. De komende jaren stond hij op het festival Torhout-Werchter. Er volgende nog meer hits en hij had zelfs succes in Nederland. In 1981 trekt hij zich even terug uit de schijnwerpers en The Centimeters worden opgedoekt. Hij houdt zich bezig als producer en schrijft muziek voor films als Brussels by night. Hij maakt nog wel lp’s maar het is vooral in 1990 dat hij helemaal terug is. Dan heeft hij zowel in België als Nederland een nummer 1-hit met Liefde voor muziek.
Hij maakt nog meer muziek, waaronder de hits Vanavond ga ik uit en Verlangen die door Clouseau worden opgenomen. In 1995 komt één van z’n mooiste pareltjes: Twee Meisjes, gecomponeerd voor de film Walhalla. In 1998 staat hij centraal in Nekka Nacht. Z’n liedjes worden gecoverd door bekende collega’s. Hij heeft het nog lang niet afgeleerd. Zo brengt hij in 2001 een vrij persoonlijke plaat: Een jongen uit Schaarbeek. En hij neemt opnieuw de hit ‘Vlaanderen boven’ op als een moderne Vlaamse hymne. Hij is nog altijd actief en we zullen nog veel van hem horen.

Wilt u meer weten over Raymond van het Groenewoud?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Raymond van het Groenewoud is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Raymond van het Groenewoud.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Raymond van het Groenewoud ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Raymond van het Groenewoud zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Lee Towers

Kevin Smit

Danilo

Ben Cramer

Ancora

Aanvraagformulier Raymond van het Groenewoud

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens