Artiesten

Nick & Simon

Wilt u Nick & Simon boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Nick & Simon vindt u hier op deze pagina.

Voor iedereen die heeft genoten van (een van de) concerten die Nick & Simon in oktober 2011 gaven in het GelreDome én degenen die het spektakel moesten missen is de 2cd/dvd-combinatie Symphonica In Rosso verschenen. Een unieke registratie van het grootse evenement waarvoor de Volendammers Arnhem rood deden kleuren, met daarop ook de daar live opgenomen nieuwe single Bij Je Zijn. 

Voor het duo waren de Symphonica-shows hun grootste optredens tot dan toe. En niet alleen omdat de zangers voor de allereerste keer een avondvullende show met orkest neerzetten. Nick Schilder: “Vergeleken bij onze ‘gewone’ optredens gebeurde in het GelreDome álles in overtreffende trap: geluid, aankleding, arrangementen, special effects…” “We kregen carte blanche”, vult Simon Keizer aan. “Tijdens voorbereidende brainstormsessies met de organisatie werd ons letterlijk gevraagd wat we nog eens wilden uitproberen. Uit de ideeën die daar over tafel gingen, kwam bijvoorbeeld de cilinder waarover we over het publiek zweefden. Voor ons iets heel nieuws, dat alleen bij dit concept past.”

Het feit dat de Volendammers eind 2010 werden gevraagd voor de hoofdrol in Symphonica In Rosso was het zoveelste bewijs van hun ongekende succes. Het begon allemaal in 1996 met hun eerste hit Steeds Weer. Daarna volgden de nummer een-noteringen elkaar in rap tempo op, van Pak Maar Mijn Hand via Rosanne, Lippen Op De Mijne en Een Nieuwe Dag naar Wijzer (Dan Je Was) en alles wat daartussen lag. Inmiddels bereikten al tien singles de hoogste positie in de hitlijsten.

Alle gewonnen prijzen nemen inmiddels flink wat ruimte in; zo waren daar de TMF Borsato Award, een Zilveren én een Gouden Harp, plus meerdere Originele Rembrandts en 100% NL Awards. Uitverkochte concerten en tournees zijn bovendien haast niet meer te tellen. En dat allemaal in vijf jaar!

Binnen het Symphonica-concept wist het duo haar eigen, unieke stijl te behouden. “We hadden de voorgaande edities niet lijfelijk meegemaakt”, bekent Simon. “Maar als voorbereiding hebben we alles bekeken op dvd. Daarvan hebben we geleerd hoe we het wel, maar ook juist níet wilden aanpakken. Paul de Leeuw maakte van zijn editie een soort verlengde van zijn tv-programma, terwijl Lionel Richie en Diana Ross grote, Las Vegas-achtige acts neerzetten. Allemaal te gek, maar niet des Nick & Simons. Ik denk dat onze show qua aankleding het dichtst bij die van Marco Borsato lag.”

Tijdens ‘hun’ Symphonica speelden Nick & Simon uiteraard alle hits, aangevuld met andere nummers van hun vier cd’s. Ter ere van hun tv-programma The American Dream brachten ze een medley van Amerikaanse klassiekers van Elvis Presley, Doobie Brothers en The Eagles. Ook waren er duetten met de speciale gasten: dorpsgenoten 3JS, Acda en de Munnik en hun protegée uit The Voice Of Holland, Pearl Jozefzoon.

In totaal zagen ruim 120.000 mensen Nick & Simon live optreden tijdens de shows in het GelreDome. Elk van de vier concerten werd door het massaal in het rood gestoken publiek dolenthousiast ontvangen. De Volendammers sluiten met hun cd/dvd het hoofdstuk Symphonica In Rosso met een meer dan goed gevoel af. “Dit was, uiteraard, een hoogtepunt”, aldus Nick. “Maar elke stap op weg hier naartoe was er een. En we hopen er nog veel meer te beleven.”

Want het duo is nog lang niet klaar. Naast het feit dat er nog veel meer muziek in ze zit, breiden de vrienden ook hun televisiewerkzaamheden uit. Na jarenlange publieksfavoriet De Zomer Voorbij was daar vorig jaar The Voice Of Holland. Het programma, waarin Nick en Simon te zien zijn als muzikale coaches, zorgde ervoor dat hun sterren rezen als nooit tevoren. Alle kijkcijferrecords werden verbroken, en het huidige tweede seizoen laat nu al nóg hogere scores zien. Tussendoor toonden de mannen hun avontuurlijke kant in The American Dream, waarin ze een roadtrip maakten langs Memphis, Nashville en New Orleans.

Nick & Simon zouden in 2013 naar Japan afreizen voor hun programma The Dream. Helaas kon dit vanwege ziekte van Nick niet doorgaan. Later zijn ze naar Zuid Afrika gegaan en hebben hier het programma opgenomen  Die Suid-Afrikaanse Droom. De heren vestigen ook dat jaar een wereldrecord voor het Guinness Book of Records. Naast het uitbrengen van hun single Julia, brengt het duo nog 153 singles uit met verschillende vrouwennamen. De single Julia kwam overal direct binnen op nummer 1. Voor Nick & Simon, na al hun hits, pas de 1e nummer 1 hit in de Top 40.

YouTube video

Wilt u meer weten over Nick & Simon?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Nick & Simon is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Nick & Simon.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Nick & Simon ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Nick & Simon zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Joey Hartkamp

New Timeless

Lee Towers

Vader Abraham

The Trammps

Aanvraagformulier Nick & Simon

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens