Artiesten

Krezip

Wilt u Krezip boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Krezip vindt u hier op deze pagina.

Krezip bestaat uit zangeres en pianiste Jacqueline Govaert, haar zus Anne Govaert op gitaar, Annelies Kuijsters op toetsen en Joost van Haaren op bas. Gitarist Thomas Holthuis wordt in 2004 opgevolgd door JanPeter Hoekstra en Bram van den Berg vervangt drummer Thijs Romeijn.

Jacqueline Govaert is de drijvende kracht achter Krezip. Zij zingt en schrijft alle nummers, meestal op de piano. Het succes van Krezip  begint met het uitbrengen van de eigen beheer CD Run Around in 1999. Kort daarna volgen optredens op Noorderslag en Lowlands. 

Debuutalbum

Het debuutalbum Nothing Less komt uit in 2000. De titel is een citaatje uit het nummer ‘Why Do I’. Krezip wil aangeven echt alles te geven. “We hebben hard gewerkt aan onze muziek met daarnaast nog onze school erbij. We doen het voor niks minder,” legt Jaqueline uit. 

Pinkpop

De single ‘I Would Stay’ wordt mede op aandringen van de 3FM muzieksamenstellers uitgebracht en is uiteindelijk een grote hit. Oorzaak: een overdonderend optreden op Pinkpop. Op Lowlands 2000 is de Alphatent mede door de regen tot aan de nok toe gevuld en Krezip hoeft het muzikale balletje alleen nog maar in te koppen. Krezip is vanaf dan een begrip! In 2001 staat Krezip wederom op Pinkpop. Later gaat de band op tournee door Duitsland. Aan nieuw materiaal wordt hard gewerkt. 

In de zomer van 2002 maakt Krezip bekend dat Days Like This, het tweede studio-album klaar is. Wederom heeft Oscar Holleman voor de productie getekend. De eerste single ‘You Can Say’ wordt de eerste hit na ‘I Would Stay’. ‘Promise’ verschijnt in de winter op single. Ook deze ballad wordt een hit. 

De band tekent in 2005 een contract bij Sony/BMG. Het derde album What Are You Waiting For?, verschijnt in hetzelfde jaar. Het album wordt voorafgegaan door de single ‘Out Of My Bed’. De tweede single van het album, ‘Don’t Crush Me’, verschijnt in de zomer van 2005. Er wordt ook nog een derde single uitgebracht, dat is ‘I Apologize’.

Het vierde album van Krezip, getiteld Plug It In, verschijnt in mei 2007. Volgens zangeres Jacqueline Govaerts is de sound van Krezip veranderd. Bij het horen van de eerste single ‘Plug It In & Turn Me On’ van het nieuwe album worden de uitspraken van de zangeres meteen bevestigd. De groep klinkt energieker dan voor heen. Daarnaast is de muziek dansbaarder geworden.

Wilt u meer weten over Krezip?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Krezip is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Krezip.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Krezip ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Krezip zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Danny Vera

Ilse Delange

Duncan Laurence

Aanvraagformulier Krezip

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens