Kool & The Gang

Wilt u Kool & The Gang boeken voor een optreden? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Kool & The Gang vindt u hier op deze pagina.

De tienerbroers Robert en Ronald Bell, die respectievelijk basgitaar en saxofoon speelden, begonnen midden jaren 60 met enkele vrienden de instrumentale groep de Jazziacs. In 1967 veranderden zij hun naam in Kool & The Flames en nog later, in 1969, in Kool & The Gang. In 1969 kreeg Kool & The Gang een platencontract bij De-Lite Records. Dat jaar verscheen ook hun debuutalbum Kool and the Gang. Van de singles Jungle Boogie en Hollywood Swinging van hun vierde studioalbum Wild and Peaceful (1973) werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Internationaal succes verwierf de groep met hun bijdrage aan de film Saturday night fever uit 1977.

In 1985 deed Kool & The Gang mee met het groots opgezette Live Aid. In hetzelfde jaar hadden ze ook hun grootste cross-overhit, Cherish. In 1988 verliet James Taylor de band om een solocarri√®re te beginnen, die commercieel gezien overigens niet echt uit de verf kwam. Eind jaren 90 maakte hij een tijdelijke comeback.

Op 20 juni 2006 overleed, na een langdurige ziekte, de in New Jersey geboren gitarist Claydes “Charles” Smith (57). Hij behoorde niet alleen tot de oorspronkelijke bezetting van de band maar was ook betrokken bij het componeren van Celebration. In 2015 kreeg Kool & The Gang een ster op de Hollywood Walk of Fame. In juni 2018 werden Ronald Bell en George Brown met James Taylor herenigd tijdens hun inhuldiging in de Songwriters Hall of Fame.

Wilt u meer weten over Kool & The Gang?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Kool & The Gang is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Kool & The Gang.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Kool & The Gang ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Kool & The Gang zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Aanvraagformulier Kool & The Gang

Gegevens van het optreden

Contactgegevens