Artiesten, Muziek

Kensington

Wilt u Kensington boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Kensington vindt u hier op deze pagina.

Rockband van Nederlandse bodem. Kensington brengt in december 2008 een eerste EP uit. Het debuutalbum Borders verschijnt twee jaar later, waarna de band op tour gaat door eigen land. Wegens succes verlengt Kensington de tour en maakt een nieuwe single ‘Let Go’, die goed in de smaak valt en het tot 3FM Megahit schopt. Kensington maakt in oktober 2011 bekend dat Borders ook in de VS en Canada wordt uitgebracht. En, druk als ze zijn, laten ze weten hard aan het werk te zijn voor hun tweede album Vultures.

Borders is het eerste album van de Utrechtse band Kensington. De plaat wordt opgenomen in Leeds (Engeland) in de studio van de Britse band Kaiser Chiefs en komt uit in juli 2010. ‘Youth’ is de eerste single. De band krijgt een platencontract en maakt in oktober 2011 bekend dat Borders ook wordt uitgebracht in de Verenigde Staten en Canada. Wereldwijd is het album van Kensington te downloaden via i-Tunes.

Kensington start in het najaar van 2010 een co-headline tour samen met de Groningse band MakeBelieve. De band plakt hier begin 2011 een eigen clubtour aan vast, die vanaf maart 2011 wegens succes wordt verlengd met het uitbrengen van de nieuwe single ‘Let Go’. Dit liedje wordt tevens uitgeroepen tot 3FM Megahit.

De mannen van Kensington gaan naar Berlijn om in het najaar van 2011 te werken aan hun tweede studioalbum, dat begin 2012 moet uitkomen. Een voorproefje van de plaat is de eerste single ‘We Are The Young’. Het liedje verschijnt in oktober 2011. De tweede single is ‘Send Me Away’. De plaat komt iets later uit dan gepland, namelijk in mei 2012, en is door de band zelf, en met een beetje hulp van Niels Zuiderhoek, geproduceerd.

Kensington begint 2013 met shows op Eurosonic Noorderslag en een korte tour langs Nederlandse zalen. Daarnaast staat de band in het voorprogramma van Two Door Cinema Club en Kane. Ook is Kensington de eerste Nederlandse band die wordt bevestigd voor Pinkpop 2013 en spelen ze nog op 60 andere festivals in binnen- en buitenland, zoals Sziget, de Zwarte Cross, Appelpop en Paaspop.

Tijdens Eurosonic Noorderslag 2014 wordt bekend gemaakt dat Kensington Ambassadeur van de Vrijheid 2014 is. Dit betekent dat de band op 5 mei met een helikopter langs de verschillende bevrijdingsfestivals trekt om op te treden en aandacht te vragen voor onvrijheid, mensenrechten en oorlog.

Sinds hun oprichting is Kensington uitgegroeid tot stadionband. Hun laatste album ‘Control’ was goed voor drie keer platina, met daarop singles als ‘Sorry’, ‘Do I Ever’, ‘Fiji’, ‘Slicer’ en ‘Bridges’. De band ontving De Popprijs 2017, verschillende 3FM Awards, MTV Awards en won met ‘Slicer’ de titel ‘Song Van Het Jaar 2018’.

YouTube video

Wilt u meer weten over Kensington?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Kensington is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Kensington.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Kensington ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Kensington zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

TP4Y

Killer Queen

NICOLAS DE KERSTMAN EN DE SANTA SINGERS

OG3NE

Opera Familia

Aanvraagformulier Kensington

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens