Artiesten

Jody Bernal

Wilt u Jody Bernal boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Jody Bernal vindt u hier op deze pagina.

Jody Bernal werd geboren in de Colombiaanse stad Bogota. Toen hij drie maanden oud was, werd hij door een Nederlandse familie geadopteerd en groeide op in Delft.

In 1999 bracht hij een bezoek aan zijn biologische familie in Colombia. Als afscheidscadeau kreeg hij een cd met Spaanstalige nummers. Een van deze nummers was Que sí, que no. Bernal schreef een eigen versie van dit lied, dat hij ten gehore bracht bij het televisieprogramma Your Big Break, een talentenjacht van RTL 4. Hoewel hij de talentenjacht verloor werd het nummer als gevolg van enthousiaste reacties op single uitgebracht, en al snel was het de nummer 1 van de Nederlandse en Belgische hitparades. Het was toen 15 weken lang de bestverkochte single. Tegelijk kwam ook zijn tweede single in de hitlijsten en bereikte die single ook een gouden status. Na twee jaar nam de populariteit van Bernal af. Maar in 2006 maakte hij een comeback met zijn deelname aan Sterren dansen op het ijs. Hij verloor in de finale, maar kreeg wel een contract aangeboden bij Holiday on Ice. Hij schaatste hierdoor mee in hun “Fantasy”-show. Verder vertolkte Bernal de rol van Joe in de musical Fame, die vanaf september 2007 in de theaters te zien was.

In mei 2008 bracht hij een comebacksingle uit die bovenaan in de tipparade kwam.

In 2012 deed Bernal mee aan het SBS 6-programma Sterren Springen op Zaterdag, waarbij bekende Nederlanders aan schoonspringen doen. Tijdens de training kwam Bernal verkeerd terecht en kon hij niet deelnemen aan de finale. Vanaf 1 januari 2013 zit hij in de jury van Sterren dansen op het ijs.

In 2017 bracht Bernal in samenwerking met dj’s The Boy Next Door en Fresh Coast een bewerkte versie uit van La Colegiala van Rodolfo y su Tipica op het dancelabel Spinnin` Records. Het nummer behaalde in Nederland de 5e positie. Dat het nummer internationaal veel succes geniet, valt op wanneer naar de iTunes Charts wordt gekeken. Het nummer behaalt de nummer 1-positie in thuisland Nederland.

In 2018 was Bernal een van de deelnemers aan het negentiende seizoen van het RTL 5 programma Expeditie Robinson, hij verliet vrijwillig het programma en ging als twaalfde deelnemer weg. Hij eindigde op de 10e plaats.

Jody is niet meer te boeken als tape act.

Wilt u meer weten over Jody Bernal?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Jody Bernal is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Jody Bernal.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Jody Bernal ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Jody Bernal zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Aanvraagformulier Jody Bernal

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens