Artiesten

Jacques Herb

Wilt u Jacques Herb boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Jacques Herb vindt u hier op deze pagina.

Jacques Herb werd op 28 mei 1946 geboren. Hij was de jongste uit een gezin van 13 kinderen.
Amper 15 jaar oud monsterde hij aan bij de “wilde vaart” en liet in de diverse zeehavens zijn talent als zanger reeds horen. Hij begeleidde zich daarbij op zijn gitaar. Hij werd in 1970 ontdekt tijdens een talentenjacht in Scheveningen door Pierre Kartner.
Zijn eerste single “De Toreador” kwam al meteen binnen op de hitparades van de toenmalige “zeezenderpiraten”. Een jaar later in 1971 kwam Jaqcues Herb met zijn grote doorbraak met “Manuela” die na twee maanden niet alleen GOUD maar ook PLATINA werd. Meer dan 250.000 singles werden er verkocht. Daarna verschenen nog “Een man mag niet huilen” en “Werkeloos” die eveneens hoog in de hitlijsten terechtkwamen. In datzelfde jaar won Jacques Herb op het songfestival van Sopot in Polen de “Grand Prix Du Disque”.

Jacques Herb verhuisde naar België waar hij in revues optrad en naast zijn bekende repertoire ook opera- musical- en operettenummers zong. Tegelijkertijd volgde hij zanglessen bij de bekende Antwerpse heldentenor en professor, Marcel Vercammen.

Hij verscheen met de LP “Zingen… m’n lust en m’n leven” en in 1987 met de LP “Eigenwijs” waarop uitsluitend eigen composities van hem te horen waren.

Jacques Herb kwam opnieuw in de publiciteit nadat hij een filmrol vervulde in de film “De tranen van Maria Marchita” van de talentvolle regisseur Paul Ruven, welke tijdens de filmdagen van Utrecht in 1991 een Gouden Kalf won. Het platenlabel VNC bracht het CD album “Een weg terug” uit, die tijdens een geweldig comebackconcert in de Poptempel Paradiso werd gelanceerd. Jacques Herb was weer helemaal terug! Er volgden singles met titels “Nooit zal ik jou meer vergeten”, “Bruidsklokken” (van Jan Rot), “Waarom liet je mij alleen?”, “Hij was mijn vriend”, “Juanita”, “Met z’n 2en” en nog een CD album met de titel “OVERLEVEN”.

Jacques Herb keerde terug naar zijn eerste platenmaatschappij Dureco waar zijn successen 28 jaar geleden zijn begonnen. Jan Zwarteveen produceerde de CDalbum “LEEF EEN LIED” met voornamelijk oude en recentere levensliedjes.
Tussendoor werd met Pierre Kartner “Manuela 2” opgenomen en uitgebracht. Het nummer haalde de Tipparade en nèt niet de Hitparades. Tot slot volgde nog de singles “Een mooie warme zomer” en “Nog altijd”, een Nederlandse tekst op het Spaanse nummer Granada.

Hij werd door Paul de Leeuw uitgenodigd om Manuela te komen zingen tijdens de Kosovo actie “SPONTAAN” op 17 april in zijn live-TV-programma “Laat de Leeuw”.
Daardoor kwam Jacques Herb op het idee om Johan Hense van Vincent Producties te vragen om het nummer “Telkens Weer” op single uit te brengen. Het nummer geschreven door Aad Klaris, is een aanklacht tegen oorlog en werd reeds in 1992 op de CD-album “Overleven” gezet. Aangezien de dag daarvoor de jaarlijkse fanclubavond van Jacques Herb werd gehouden, werd door de fanclub besloten de recette hiervan in de Tv-uitzending van Paul de Leeuw aan de Kosovo-actie te schenken.
Ook werden er diverse spullen geveild, o.a. een gitaar en bühnekleding van Jacques Herb. De opbrengst was bijna fl. 5000,– welk bedrag een dag later aan Paul de Leeuw werd overhandigd in zijn Tv-programma. Ook de opbrengst van de single “Telkens Weer” zou ten bate komen aan de vluchtelingen uit Kosovo.

Op 28 mei 1999 werd Jacques Herb nieuwste uitgebracht door VNC-produkties.
Het is een CD met eigen tekst en muziek van Jacques Herb zelf.

Eind 2005 is zijn nieuwe single “GELOOF ME” uitgekomen en heeft de hitparades alweer gehaald.

Onlangs is Jacques Herb uitgeroepen tot de onbetwiste nummer 1, met zijn single “MANUELA” door radionl.

Jacques Herb is en blijft een topper.

YouTube video

Wilt u meer weten over Jacques Herb?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Jacques Herb is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Jacques Herb.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Jacques Herb ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Jacques Herb zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Vangrail

ANDRE VAN DUIN TAPE ACT

David Vandyck

Kevin Smit

William Burg

Aanvraagformulier Jacques Herb

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens