Helga van Leur

Wilt u Helga van Leur boeken voor een optreden? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Helga van Leur vindt u hier op deze pagina.

Helga van Leur (Schoonhoven, 8 september 1970) is een Nederlandse meteorologe en televisiepresentatrice op het gebied van weer. Van Leur is getrouwd en heeft drie kinderen.

Helga studeerde aan de universiteit van Wageningen UR met studierichting Bodem, Water en Atmosfeer. Ze kwam in 1994 via een stage bij Meteo Consult terecht, waar ze bijna vijf jaar werkzaam was. In die tijd werd ze bekend door haar weerberichten op diverse radio- en televisiezenders. Na een marketingopleiding besloot ze als zelfstandige verder te gaan. Daarna werkt ze sinds april 1997 als (freelance) weervrouw voor de televisiezenders van RTL. Ze stopte eind juni 2017 na 20 jaar met het presenteren van het dagelijkse weerbericht bij RTL. Ze gaat verder als ambassadeur klimaat en duurzaamheid.

Haar manier van presenteren leverde diverse prijzen op. In 1998 won ze een internationale prijs namens haar weercollega’s voor beste weerpresentator wereldwijd. Eind 2012 werd ze voor de derde maal gekozen tot “Meest Favoriete Weerpresentator van het jaar”. In oktober 2013 kwam daar de titel Meest Talentvolle weerman/vrouw bij namens het TV onderzoek uitgevoerd voor de 48e Gouden TelevizierRing. In 2017 kreeg ze een nieuwe internationale prijs van de European Meteorological Society: EMS TV Forecast Award.

Begin juli 2017 stopte ze na ruim 20 jaar met het presenteren van het dagelijkse weerbericht bij RTL. Ze legt zich volledig toe als ambassadeur in weer, klimaat, duurzaamheid en gedrag. We weten heel veel over wat er gaande is (kennis) en wat we kunnen ondernemen (actie), maar iets weerhoudt ons om het daadwerkelijk te gaan toepassen (gedrag). Vooral het menselijk brein en de keuzes die men maakt (voor een duurzamere omgeving) zijn intrigerend. Tijdens lezingen gaat ze graag het gesprek aan en ontrafelt samen met aanwezigen de barrières.

Wilt u meer weten over Helga van Leur?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Helga van Leur is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Helga van Leur.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Helga van Leur ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Helga van Leur zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Aanvraagformulier Helga van Leur

Gegevens van het optreden

Contactgegevens