Artiesten, Muziek

De Dijk

Wilt u De Dijk boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van De Dijk vindt u hier op deze pagina.

De Dijk is een Nederlandse band uit Amsterdam, die al sinds begin jaren ’80 Nederlandstalige popmuziek maakt. Hun stijl is te omschrijven als een mix van soul, blues, rock en chanson. De groep is genoemd naar de Amsterdamse Zeedijk.

De band, opgericht in 1981, bracht zijn eerste album uit in 1982. De band kwam voort uit de in 1975 opgerichte Nederlandstalige bandStampei.

Eind 1987 ontving de band de Zilveren Harp, de prijs voor veelbelovende Nederlandse artiesten. Met de LP Niemand in de Stadvestigde de Dijk haar naam doordat er 100.000 van werden verkocht. In 1993 werd de band bekroond met een Gouden Harp, de onderscheiding wegens “grote verdiensten voor de Nederlandse lichte muziek”. Hun live cd was goed voor platina. Ook de cd Blauwe Schuit deed het goed; platina en deze mochten ze van Joe Cocker ontvangen.

Op 14 februari 2005 werd aan De Dijk de Edison Oeuvreprijs toegekend. In 2006 werd het vijfentwintigjarig bestaan van de band gevierd met een optreden in Ahoy Rotterdam, een cden dvd en een verrassingsoptreden in Paradiso. In 2007 nam trompettist Peter van Soest de plaats in van de vertrokken Mike Booth. In2009 won de band de Popprijs voor 2008. In 2010 kwam het album Hold On Tight uit, in samenwerking met de inmiddels overledenSolomon Burke, in 2011 gevolgd door Scherp de Zeis.

YouTube video

Wilt u meer weten over De Dijk?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over De Dijk is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van De Dijk.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over De Dijk ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over De Dijk zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Thomas Acda

Frank Boeijen

Van Dik Hout

Aanvraagformulier De Dijk

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens