Overig Entertainment

Chantal Janzen

Wilt u Chantal Janzen boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Chantal Janzen vindt u hier op deze pagina.

Chantal werd geboren op 15 februari 1979 in Tegelen. Na het afronden van haar havo in 1997 en het volgen van de vooropleiding Dans aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, begon zij aan de opleiding Jazztheater/showmusicaldans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Naast deze opleidingen volgde Chantal diverse workshops en lessen op het gebied van zang, dans en spel. Zij danste tevens in de werken van de choreografen van wie zij les kreeg, onder wie Rick Atwell en Sarah Miles.

Van 1998 tot 2000 maakte Chantal deel uit van het dansgezelschap Jazzcool onder leiding van Hennie Kamerman. Chantal speelde in twee musicals die onder regie stonden van Koen van Dijk, Seven en Rewind. Bij Joop van den Ende Theaterproducties was zij te zien als Lorraine Flemming in 42nd Street en werd zij 1e understudy voor de hoofdrol van Peggy Sawyer.

In 2002/2003 speelde ze de hoofdrol van Stephanie in de musical Saturday Night Fever, waarvoor zij de Musical Award voor beste aanstormend talent alsmede de Soetelieve prijs in ontvangst mocht nemen.

Op televisie had Chantal gastrollen in de RTL-4 series Intensive Care en Baantjer, en in De Band (van producent Eyeworks) en Meiden van de Wit (Egmond Film & TV). Tevens was Chantal te zien in de telefilms Loverboy en Pista. In december 2002 verscheen haar cd-single Achter de Sterren (tekst en muziek: Xander de Buisonjé), de titelsong van de speelfilm Science Fiction. In 2003 was zij tevens te zien geweest als jurylid in het televisieprogramma D’r op of d’r onder bij SBS6. Ook is ze gevraagd als jurylid bij de Miss Verkiezing voor Princess.

Chantal Janzen speelde een van de hoofdrollen in de zeer succesvolle speelfilm Volle Maan. Bovendien speelt Chantal in 2003 de vrouwelijke hoofdrol Jennifer in de eerste Nederlandse martial arts film Fighting Fish. Tevens speelde ze in 2003 in Feestje van Ruud van Hemert. De derde film waarin ze verscheen was De Dominee (geïnspireerd door het leven van topcrimineel Klaas Bruinsma), onder regie van Gerrard Verhage. In 2004 heeft Chantal een gastrol vertokt in de film Deuce Bigalow II in 2004. Binnenkort zal Chantal schitteren in twee nieuwe films: Alles is Liefde en Kicks.

In het theaterseizoen 2003/2004 was Chantal te zien als Lidwientje Walg in de nieuwe musical Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?, een productie van V&V Entertainment onder regie van Koen van Dijk. Tevens was ze te zien in de musical van Joop van den Ende, Crazy for You. Hierin speelde ze de rol van Patsy en is ze alternate voor de hoofdrol Polly Baker. Voor de laatste rol heeft zij een Musical Award gewonnen voor Beste Vrouwelijke Bijrol 2005. Chantal heeft drie jaar gespeeld in Musicals in Ahoy.

Tot 2006 is ze anderhalf jaar te zien geweest in Beauty and the Beast waarvoor Chantal is genomineerd voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol 2006. Hiernaast presenteerde zij in 2005 en 2006 samen met Martijn Krabbé de televisieprogramma’s Idols III, en met Carlo Boszhard Staatsloterij Live en Staatsloterij ? 100.000 Show. Vanaf april 2007 vertokt Chantal de rol van Jane in de nieuwe musical Tarzan. In de Nederlandse versie van Shrek the Third is ze te horen in de rol van Snow White.

In 2011 maakte Janzen de overstap van AVRO naar RTL Nederland waar ze sindsdien diverse programma’s heeft gepresenteerd waaronder Everybody Dance Now, Billy Elliot van auditie tot applaus, Beatrix met Hart en Ziel, Chantal blijft slapen, Dance Dance Dance en The Talent Project. Daarnaast zit Janzen sinds 2013 in de jury van Holland’s Got Talent.Ook was zij te zien in het programma Janzen en Van Dijk, voor al uw bruiloften en partijen en had in het najaar van 2017 haar eigen personalityshow &Chantal.

In 2014 tekende Janzen een contract bij de Duitse commerciële zender Sat.1. Ze blijft naast Duitse ook Nederlandse programma’s presenteren. Janzen maakte haar Duitse televisiedebuut in februari 2015 als presentatrice van The Voice Kids met Thore Schölermann.

Janzen heeft sinds 2017 een eigen glossy en onlinemediaplatform: &C. Sinds 2019 maakt &C tevens televisieproducties.

Sinds 2019 is Janzen te zien als een van de vijftig juryleden in het Amerikaanse televisieprogramma The World’s Best van CBS. Tevens presenteerde ze in 2019 de programma’s Chantal komt werken, All Together Now en Dancing with the Stars. Sinds 2019 presenteert Janzen The voice of Holland. Verder maakte Janzen datzelfde jaar haar debuut als televisieproducent van het programma Chantals Pyjama Party dat ze tevens presenteert. In november 2019 stond Janzen twee avonden in het Ziggo Dome met haar eigen concertreeks, deze verscheen tevens onder de naam Chantals Pyjama Party.

In 2020 zou Janzen samen met Jan Smit en Edsilia Rombley het Eurovisiesongfestival 2020 presenteren in Rotterdam, maar het festival werd geannuleerd in verband met de coronapandemie. Op 16 mei, de datum waarop de finale van het songfestival zou worden gehouden, komt er een alternatieve tv-uitzending: Eurovision: Europe Shine a Light. Hierin worden de 41 geselecteerde artiesten op andere manieren in de schijnwerpers gezet, zonder publiek. Het programma wordt in alle deelnemende landen uitgezonden en gepresenteerd door Janzen, Smit en Rombley.

Sinds 2021 presenteert Janzen de kennisquiz Beat the Champions bij RTL 4.

YouTube video

Wilt u meer weten over Chantal Janzen?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Chantal Janzen is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Chantal Janzen.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Chantal Janzen ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Chantal Janzen zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

OG3NE

Emma Heesters

Monique Smit

Alice DJ

Lasgo

Aanvraagformulier Chantal Janzen

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens