Artiesten

Ben Liebrand

Wilt u Ben Liebrand boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Ben Liebrand vindt u hier op deze pagina.

Ben wordt beschouwd als een van de grondleggers van het DJ mixen. Collega’s gaven hem de titel Mastermixer waarop hij best trotst is! Ben is nog steeds een van de meest technisch onderlegde DJ’s, waarbij Ben er op let dat al die techniek nooit in de weg staat van een perfecte avond voor het hele publiek. De nerds zullen alle gebruikte technieken zeer waarderen, maar nog belangrijker, het grote publiek, zal van het ene moment van herkenning naar het andere gaan.

Ben Liebrand is na vele jaren op Veronica, nu helemaal op zijn plek bij Radio 10. Met elke Zaterdag In The Mix vanaf 20:30 en elke vrijdag om 8:45 bij Gerard Ekdom te gast met de zeer populaire Bijna Weekend Minimix.

Woonachtig in Canada, wordt in 1960 geboren in Nijmegen. Al op 16-jarige leeftijd laat Ben de wereld genieten van zijn dj-kunsten met zijn eigen mobiele roadshow. Dit is het begin van een carrière die ondertussen al ruim 35 jaar omspant. Hij is wereldwijd bekend van remixen voor artiesten als Phil Collins, Sting, Salt’N’Pepa, Alexander O’Neal, Genesis en Grace Jones. Maar hij is door zijn legendarische ‘Grandmix’ en het radioprogramma ‘In The Mix’ ook de inspiratiebron voor dj’s als Armin van Buuren, Olav Basoski, DJ Tiësto en Ferry Corsten.

In 1977 kwam Ben met een hele stapel 12 inches en LP’S terug van een vakantie in Italië. Om al die nieuwe muziek aan een vriend van hem te kunnen laten horen, besloot hij alle beste stukjes achter elkaar te zetten. Liebrand: “Als een soort Reader’s Digest heb ik met een cassettedeck met een pauze toets alle beste stukken aan elkaar geplakt. Dat was de allereerste mix die ik gemaakt heb.”

Eind jaren ’70 bestond het fenomeen mixen nog niet echt. In 1978 begon Liebrand als dj in ‘de Kwien’, een discotheek met de allure als de Amsterdamse ‘Escape’ in zijn hoogtijdagen. “Die omgebouwde bioscoop lag in het Limburgse dorp Gennep, of all places. Maar het was helemaal compleet met neon en laser, geheel volgens het Studio 54-idee uit NYC. Ik ben daar begonnen met het mixen, het op tempo door laten lopen van muziek. Ik heb dat daar een tijdje gedaan en toen ben ik in 1980 in de ‘Keizer Karel Club’ in Nijmegen begonnen met draaien. Pas na de fantastische openingsavond kwam ik er achter dat het een gayclub was! Ik heb er negen jaar gedraaid en er heerste altijd een hele heerlijke open minded sfeer. Ik stond op de piek van een zaterdagavond dingen als Kraftwerk er tussendoor te gooien en dan ging de hele dansvloer uit zijn dak. De nieuwste import uit Amerika draaide ik, maar ook nummers van Jean-Michel Jarre, die normaal gesproken nooit op een dansvloer voorbij komen, maar die ritmisch wel pasten. Manfred Langer (grondlegger van de IT, red.) vertelt in zijn boek dat hij in de ‘Keizer Karel Club’, met mij achter de draaitafels, het idee heeft opgevat om zoiets ook in Amsterdam te gaan doen. Dat is uiteindelijk de IT geworden.”

Via de jongens van The Limit (bekend van de hit ‘Say Yeah’), waarvoor Ben Liebrand enkele 12″-mixen maakte, kwam hij bij Lex Harding van Veronica terecht. Het mixen was begin jaren ’80 in opkomst, waardoor Lex het idee had opgevat om een radioprogramma te gaan maken waarin continu gemixt werd. Dat programma is ‘In The Mix’ genoemd. Van de dj’s die in Nederland al op die manier aan het werk waren in de clubs, was Ben één van de weinigen die ook de technische knowhow had om kwalitatief op NOB-niveau aan te kunnen leveren. De eisen van het NOB waren heel erg streng. “Met dit programma was ik ook de eerste dj die niks zei. Ik heb toen als extra gimmick een radio-interview gedaan met Erik de Zwart, waarin hij de vragen stelde waarop ik niet antwoordde! Ik ben de dj die echt zijn mond houdt en muziek draait.”

Elke vrijdagochtend was Ben Liebrand te horen met de “Bijna Weekend MiniMix” in het programma van Gerard Ekdom.

Wilt u meer weten over Ben Liebrand?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Ben Liebrand is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Ben Liebrand.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Ben Liebrand ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Ben Liebrand zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Aanvraagformulier Ben Liebrand

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens