Overig Entertainment, Sprekers

Bavo Galama

Wilt u Bavo Galama boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Bavo Galama vindt u hier op deze pagina.

Bavo Galama (1958) is een Nederlands cabaretier, schrijver, presentator en acteur. Hij werkte als cabaretier samen met Titus Tiel Groenestege in het duo Frisse Jongens (1981-1989) waarmee hij in 1981 de jury- en publieksprijs won van het Camerettenfestival. Het duo won verscheidene prijzen waaronder de Eerste Nederlandse Cabaretprijs en de Zilveren Harp. Titels van programmas waren onder andere: Mannetjes op de Rand, Anton Huyg komt nooit meer thuis en Ons Lowietje heeft een engel gezien. Het duo werkte ook geruime tijd mee aan het VPRO radioprogramma Pandemonium. Samen met Adelheid Roosen en Jack Spijkerman werkte het duo samen in Vara’s Nachtshow.

Vervolgens maakte Bavo Galama drie soloprogramma’s (De vrije val van Victor Thieu, Iets met een Kist, De straat, de Straat) waarmee hij onder andere de “CJP Podiumprijs” won. Vanaf 1992 verwierf Galama bekendheid als lid van het panel van het KRO consumentenprogramma Ook dat nog!. Hier leverde Galama tevens teksten voor, ook nadat hij het panel al had verlaten. Na het overlijden van Sylvia Millecam stopte hij zijn bijdragen.

Sindsdien werkte Galama mee aan tal van programma’s, soms in gastrollen (o.a. Baantjer, Voetbalvrouwen) en daarnaast als adviseur, regisseur of bedenker. Verder speelde Galama in verschillende filmproducties waaronder Floris en Vincent. Ook regisseerde hij een seizoen lang de TROS comedyserie Verkeerd Verbonden van Peter Römer met Bert Kuizenga en Elsje de Wijn in de hoofdrollen.

Samen met Jeroen van Merwijk maakte en speelde hij het theaterprogramma De Omgekeerde Wereld. Hij werkte ook met Van Merwijk in het tegendraadse radioprogramma Radio Magnoli voor de KRO. Met zijn broer en balletdanser Fabian maakte en speelde hij de voorstelling Gebroeders, waarvoor hij de teksten schreef, gebaseerd op het boek van Ted van Lieshout.

Bavo Galama is de auteur van vier kinder- en voorleesboeken, de zogenaamde Kleine Thomas-serie met als titels: Help, ik moet poepen!, Het regent in de badkuip, Mag ik vandaag mijn blootje aan en Nee, ik wil niet slapen!. Deze werden in 2001 uitgegeven door Kosmos-Z&K uitgeverij en er werden er in totaal 40 duizend van verkocht. Daarnaast schreef Galama de jeugdserie Villa Neuzenrode voor Z@ppelin.

Sinds 2003 regisseert Galama de theatertours van Guus Meeuwis en sinds 2010 regiseert hij ook de theatertour van Roel van Velzen. Op RTL 7 presenteerde hij van 2004 tot 2010 het autoprogramma Gek op Wielen. Vanaf 2010 presenteert hij bij SBS6 het autoprogramma Nederland op Wielen.

Wilt u meer weten over Bavo Galama?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Bavo Galama is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Bavo Galama.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Bavo Galama ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Bavo Galama zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Aanvraagformulier Bavo Galama

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens