Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

terug

Extince boeken?

Wilt u Extince boeken voor een optreden ? Wij van ITB Entertainment Group BV zijn het artiestenbureau waarnaar u op zoek bent, alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Extince vindt u hier op deze pagina.

Wilt u Extince direct boeken of heeft u liever persoonlijk contact, bel ons dan direct 073 - 6 440 773.

Extince

Extince, de Exteronaldus, Prince Extince of eigenlijk Peter J.C. Kops (Oosterhout, 1967), is de vader van de Nederlandse hiphop en scoorde in 1995 de eerste Nederlandstalige hiphop hit ‘Spraakwater’. Met zijn (Brabantse) woordspelingen en zijn ‘zachte g’ wist hij heel Nederland te veroveren. Zijn muziek zit vol funkinvloeden en in zijn teksten laat hij zien een goed gevoel voor humor te hebben.

‘Spraakwater (IJskoud ’t lekkerst)’

De eerste Nederlandstalige hiphop-plaat die de top tien van de hitlijsten bereikt! Met de komst van deze single stapt de hiphop van Nederlandse bodem eindelijk uit de kinderschoenen. Extince tilt het genre naar een hoger niveau door niet langer Amerikaanse hiphop domweg te vertalen en niet klakkeloos te imiteren wat rappers in de Verenigde Staten doen. De geboorte van de typisch Nederlandse hiphop is een feit.

‘’Hiphop is een vak en Extince is de vakman’’ (uit: Spraakwater).

Zijn debuutalbum uit 1998, genaamd ‘Binnenlandse Funk’, ontvangt lovende kritieken en de singles ‘Viervoeters’, ‘Kaal Of Kammen’ en ‘Zoete Inval’ belanden stuk voor stuk in de hitlijsten. In 2000 verschijnt zijn tweede album; ‘Vitamine E’. Ondanks dat de singles ‘Grootheidswaan’ en ‘De Avonturen van de Exter-o-Naldus’ zijn eerder behaalde successen niet evenaren, kunnen ze zeker hits genoemd worden. In 2004 werd het album ‘2e Jeugd’ uitgebracht, dat net als ‘Vitamine E’ drie jaar na zijn voorganger verscheen. In 2006 zorgde Extince samen met The Partysquad, Jacqueline Govaert en Big Boy Caprice voor de opening van de TMF Awards met het nummer ‘Ben Je down’. Op 9 december kwam de single op basis van alleen downloads binnen op nummer 4 in de Single Top 100. Op 7 december 2007 verscheen het vierde album: ‘Toch?’ met als eerste single het nummer ‘Repper De Klep’. In 2009 staat Extince op het album van de Flinke Namen; ‘Superstuntwerk’. Het album ‘De Winnaar Houdt Aan’ verscheen in januari 2012 met daarop maar liefst 24 tracks in mixtape vorm. Het album is gemixt door DJ DNS en DJ EZD en bevat samenwerkingen met I Am Aisha, Gers Pardoel, Fresku, Ali B, Jayh, Kasper van Kootenband e.v.a.

Na een aantal jaren radiostilte kwam Extince in 2015 terug met het album ‘X’. Op dit album is hij naast Nederlandstalig ook weer in het Engels te horen en zijn samenwerkingen te vinden met onder andere Rotjoch, Shirma Rouse, Keizer, Ross & Iba.

Tegenwoordig tourt Extince samen met zijn DJ door heel het land en brengt hij de bekende hits, oud en nieuw door elkaar, afgewisseld met albumnummers ten gehore.

 

Extince boeken of inhuren voor een optreden? ITB Entertainment Group BV

Boekings informatie

TijdsduurDiverse mogelijkheden
TechniekOp aanvraag
Bezetting1 persoon
GenreUrban, Hip-Hop
PrijsOp aanvraag

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Extince is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van ExtinceITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Extince ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Extince zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten.

Gerelateerde items

Wil je niets missen?

              

Ontvang ca. 1 x per maand onze nieuwsflits!

  Informatie over nieuwe acts en artiesten

  Leuke weetjes

  Uitnodigingen

  Promoties en aanbiedingen

Voor nieuws en aanbiedingen kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.