Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

terug

Anouk boeken?

Wilt u Anouk boeken voor een optreden ? Wij van ITB Entertainment Group BV zijn het artiestenbureau waarnaar u op zoek bent, alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Anouk vindt u hier op deze pagina.

Wilt u Anouk direct boeken of heeft u liever persoonlijk contact, bel ons dan direct 073 - 6 440 773.

Anouk

 

 Drie jaar na het drievoudig platina Hotel New York is Anouk weer helemaal terug met Who’s Your Momma - een album waarmee ze nog eens onderstreept dat er maar één Anouk is. Haar vijfde studioalbum is haar meest complete, veelzijdige – zowel muzikaal als vocaal - en ambitieuze tot nu toe.

Anouk reisde afgelopen zomer af naar het mekka van de rockmuziek, Los Angeles, om daar met de veelgeprezen producer Glen Ballard te werken aan de opvolger van Hotel New York. Ballard is bekend van zijn werk met o.a. Alanis Morrisette, No Doubt en Michael Jackson, en heeft maar liefst vijf Grammy Awards op zijn schoorsteenmantel staan. Hij stond al een tijdje bovenaan Anouks verlanglijstje, maar leek onbereikbaar. Onder het mom ‘wie niet waagt die niet wint’ besloot ze hem een aantal demo’s te sturen om hem te overtuigen. Anouk: “Twee dagen later hing hij aan de lijn en zei ‘Ik maak tijd vrij; we gaan het doen!’”

De beroemde producer was zeer onder de indruk van haar zangtalent en roemt haar om haar zeldzame vocale bereik: “Ze is een authentieke artiest die haar muziek goed aanvoelt en deze met haar unieke, krachtige stem naar een hoger niveau tilt. Het is een eer om te werken met zo’n stem en zo’n groot artiest,” aldus Ballard. Het feit dat hij, met zijn staat van dienst, geïmponeerd was door haar prestaties, bleek precies te zijn wat Anouk nodig had. “Ik heb altijd het gevoel gehad dat er – ook qua stem – meer uit te halen viel, maar er was tot nu toe niemand die mij voldoende stimuleerde. Het werkte voor mij heel goed om iemand tegenover me te hebben waar ik tegenop keek en die precies wist waar hij het over had.” Niet alleen Ballard inspireerde haar, ook de creatieve, zonnige omgeving van LA – Anouk woonde een paar weken in het befaamde én beruchte hotel Chateau Marmont – gaf een toegevoegde waarde aan haar muzikale avontuur.

Ballard bracht haar vocaal tot grote hoogten, en dat levert een fris en veelzijdig geluid op. We horen Anouk van leer trekken op de opzwepende, met blazers opgevoerde eerste single Good God, melancholiek croonen op If You Were Mine en met kopstem zingen op het op R&B en oude soul gestoelde Whatever You Say. Andere opvallende tracks zijn Modern World, waarin Anouk de obsessie met uiterlijkheden en seks op de hak neemt, en het gedragen The Difference.

Het gros van de tracks schreef Anouk voor haar vertrek naar de States met haar vaste schrijfpartner Bart van Veen. Drie songs komen uit de koker van partner Postman - Remon Stotijn. Nummers die hij overigens niet specifiek voor Anouk had geschreven, dus ze moest stevig onderhandelen. “Remon heeft zo’n eigen flair en flavour qua akkoorden, met veel blues en soul erin, ik moest die nummers gewoon hebben! Ik wist precies wat ze nodig hadden. Mijn stem, de melodielijnen en de teksten maken dat het mijn eigen ding wordt.”

Samen met Glen Ballard schreef Anouk de meeslepende popklassieker in wording Make It Rain. Een andere opvallende naam is Dan Hill, verantwoordelijk voor hitsuccessen van o.a. Celine Dion, Tina Turner en Rod Stewart. Anouk ontmoette hem een paar jaar geleden, en hij bleek graag met haar te willen samenwerken. Tijdens twee schrijfsessies in de US en Canada schreven ze de ballad I Don’t Wanna Hurt.

Anouk werkte in de studio met de crème de la crème van Amerikaanse studiomuzikanten en backing vocalisten. Ook dat spoorde haar aan het achterste van haar tong te laten zien. “Ik heb gemerkt dat ik het nodig heb om mezelf te bewijzen. Die mensen hebben al met zoveel grote namen gespeeld, die dachten ‘Wie is die Anouk uit Nederland?’ Op het moment dat ik juist hen enthousiast kreeg, dat was voor mij de ultieme kick!” Zij gaven Who’s Your Momma die typische Amerikaanse sound mee waar Anouk zo dol op is. De muziek staat, meer dan voorheen, in dienst van de zang, de songs en de melodieën.

Who’s Your Momma laat horen waarom Anouk al jaren wordt beschouwd als de beste zangeres van Nederland. Ze heeft alle belangrijke prijzen, waaronder diverse European MTV Awards, Edisons, TMF Awards, 3FM Awards en een Gouden Harp, inmiddels in haar prijzenkast staan. De albumtitel, ontstaan tijdens een last-minute brainstormsessie in de auto met man Remon, is niet alleen prikkelend maar vooral veelzeggend. “Het is erg catchy en een tikkeltje arrogant. Maar het is zo: of je mijn muziek nou goed vindt of niet, je kunt er niet omheen. Er is nog geen blonde stoot opgestaan die haar scheur opentrekt, waarvan ik zeg ‘mijn tijd is gekomen.’” Anouk is nog steeds baas boven baas.

 

Anouk boeken of inhuren voor een optreden? ITB Entertainment Group BV

Boekings informatie

Tijdsduur1 x 60 minuten
TechniekExclusief
Bezetting6 personen
GenreRock
PrijsOp aanvraag

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Anouk is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van AnoukITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Anouk ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Anouk zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten.

Gerelateerde items

Wil je niets missen?

              

Ontvang ca. 1 x per maand onze nieuwsflits!

  Informatie over nieuwe acts en artiesten

  Leuke weetjes

  Uitnodigingen

  Promoties en aanbiedingen

Voor nieuws en aanbiedingen kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.