Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

terug

Marcel de Groot boeken?

Wilt u Marcel de Groot boeken voor een optreden ? Wij van ITB Entertainment Group BV zijn het artiestenbureau waarnaar u op zoek bent, alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Marcel de Groot vindt u hier op deze pagina.

Wilt u Marcel de Groot direct boeken of heeft u liever persoonlijk contact, bel ons dan direct 073 - 6 440 773.

Marcel de Groot

Marcel de Groot begint zijn carriere als radio-promotor bij verschillende platenmaatschappijen. En hoe interessant het ook is om de muziekindustrie van de binnenkant te ervaren, het bloed kruipt en gaat z’n eigen gang, linea recta naar het muziek maken.

in 1991 zet Marcel zijn eerste stappen op het toneel in de Robert Long-musical Tsjechov en schrijft hij de muziek voor How To Survive A Broken Heart, de eindexamenfilm van regisseur Paul Ruven. In 1992 neemt hij zijn eerste album op onder leiding van Golden Earring-man George Kooymans. Marcel formeert een band om zich heen en de optredens komen binnen. Zo toert hij onder meer het land door als voorprogramma van de Golden Earring. De tweede plaat Manen Kweken levert een hit op: Mag Ik Naar Je Kijken. De single behaalt de top 10 van de Nederlandse top 40 en Marcel krijgt het druk. Al die jaren heeft het gitaarspelen een ondergeschikte rol moeten spelen en Marcel besluit daar verandering in te brengen door zich aan te sluiten bij Maarten van Roozendaal. Vanaf 2004 maken de heren van Roozendaal en de Groot, met bassist Egon Kracht vier theaterprogramma’s, welke zonder uitzondering luid bejubeld worden. Het programma ‘Barmhart’ wordt genomineerd voor de Poelifinario 2007 en in 2008 wordt deze theaterprijs alsnog in de wacht gesleept met het programma ‘Het Wilde Westen’.

Inmiddels is de Groot een veelzijdig en veelgevraagd gitarist en ook als componist weten steeds meer artiesten hem te vinden, zoals Beatrice van der Poel, Theo Nijland, Jan Rot, Ricky Koole en Paul de Leeuw. Het seizoen 2010 – 2011 staat in het teken van de vader-zoon-tour ‘Waar Gebeurd’, waarin vader Boudewijn de Groot in vogelvlucht het verhaal van zijn leven verteld, op gitaar begeleid door Marcel. Ondertussen toert hij ook als duo met Beatrice van der Poel langs de kleine theaterzalen. De voorstellingen ‘Vaarwel, Misschien Tot Ziens’ en ‘Achter Glas’ met Boudewijn volgen nog en in 2013 staat Marcel als bandleider op het toneel in de musical ‘Onder De Groene Hemel’. Het is deze musical die hem weer terugbrengt bij theaterproducent Inge Bos. Zij weet Marcel te overtuigen van het nut van het schrijven van een nieuw programma en in 2016 is #HELD een feit.

 

Marcel de Groot boeken of inhuren voor een optreden? ITB Entertainment Group BV

Boekings informatie

TijdsduurDiverse mogelijkheden
TechniekOp aanvraag
Bezetting1 persoon
GenreAllround
PrijsOp aanvraag

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Marcel de Groot is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Marcel de GrootITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Marcel de Groot ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Marcel de Groot zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten.

Gerelateerde items

Wil je niets missen?

              

Ontvang ca. 1 x per maand onze nieuwsflits!

  Informatie over nieuwe acts en artiesten

  Leuke weetjes

  Uitnodigingen

  Promoties en aanbiedingen

Voor nieuws en aanbiedingen kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.