Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

terug

Frans Theunisz boeken?

Wilt u Frans Theunisz boeken voor een optreden ? Wij van ITB Entertainment Group BV zijn het artiestenbureau waarnaar u op zoek bent, alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Frans Theunisz vindt u hier op deze pagina.

Wilt u Frans Theunisz direct boeken of heeft u liever persoonlijk contact, bel ons dan direct 073 - 6 440 773.

Frans Theunisz

Wie kent Frans Theunisz nou niet, ik herinner me Frans van toen ik nog bij mijn vader in de Horeca werkte, Frans was dan regelmatig aanwezig bij verschillende partijen. Ik herinner me nog goed dat hij (meestal) te laat arriveerde en het eerste wat hij moest was een biertje. Ja dat was Frans vroeger, nu is het een duizendpoot een rasentertainer en verslaggever, zelfs de politiek is hem niet vreemd. En als 'aanjager' bij de Batavieren tijdens het carnaval is hij ook minstens zo bekend. Maar wie is Frans Theunisz nou eigenlijk ?

Frans is geboren in 1946 en groeide op in de Maastrichtse wijk Limmel. Op achtjarige leeftijd verdeelde hij zijn tijd tussen voetballen en trommelen bij de drumband van harmonie De Gele Rijders. "Eigenlijk wilde ik beroepsvoetballer worden. Ik bracht het tot het tweede elftal van MVV, maar koos 21 jaar oud voor de muziek."  

Eind jaren zestig speelt Frans als drummer in de Engelstalige popgroep Opus die bij platenmaatschappij Bovema twee singles uitbrengt. Opus staat op de allereerste editie in 1970 van Pinkpop (in Gulpen) en toert ook door België, Duitsland en Engeland. Later maakt hij nog deel uit van The Sharons (medio 1974 bekend als Partner).

In 1978 Werkt Frans als logistiek medewerker bij een firma in luchtafzuigers bij Cox Geelen. Zijn vrije tijd heeft hij tot dan toe aan het Limburgse verenigingsleven gewijd. Zo instrueert hij bijvoorbeeld trommelkorpsen.

De overstap in muziek van Engels naar het dialect maakte Frans met Harry Heltzel en De Sträötzengers, samen met onder andere Raymonde Quadflieg van Fietsefreem en de Bananenboxer. Toen het aantal optredens minder werd, legde Frans met een aantal vrienden het clublied van de nu niet meer bestaande volleybalclub Sutherland bij  Marlstone op de plaat. Erg veel indruk moet de hymne van de VV Sutherland niet hebben gemaakt, want nauwelijks iemand kan zich de titel van het lied herinneren. Wel van de achterkant van de vinyl-single: op de melodie van "Specie Tresie" schreef Frans de woorden "Sjoggel sjoggel", de eerste uitnodiging tot meedeinen. Wachten op het moment dat een Belgische vinylperserij de 500 plaatjes zou afleveren kon de op dat moment nog naamloze formatie niet. Er werd al opgetreden, de eerste try-out was in Kanne. Na afloop verdrongen carnavalsverenigingen en andere feestorganisatoren zich rondom Frans om het ensemble vast te leggen. Agenda's werden volgeschreven, maar welke naam moesten de organisatoren noteren? Daar wilde Frans nog even over brainstormen. "Godmil.... We zijn als het zo doorgaat elke nacht op touw. We konden wel nachtraven zijn", mompelde een van de leden bij het inblikken van Frans' agenda. Dat was het dus: "De Nachraove". Er werd een verzameling Maastrichts repertoire ingestudeerd en De Nachraove gingen op pad. De Nachroave is een groep die alleen zingt. De muziek is opgenomen op band en gebaseerd op de gezellige Oostenrijkse oberkrainermuziek. Theunisz beweert deze soort muziek als eerste in Nederland te hebben geïntroduceerd.

De Nachroave scoren voor het eerst landelijk in 1995 met Sjeng Aon De Geng, een monsterhit die 21 weken in de Nederlandse Top 40 staat. Er gaan 68000 singles en 40000 albums van "Aon de Geng" over de toonbank. Aanvragen voor optredens in heel Nederland en België stromen binnen, met als uiteindelijk gevolg dat de groep ophoudt te bestaan. Op zanger Frans Theunisz na zien de andere leden het niet zitten hun vaste banen op te geven. Er ontstaat wrijving in de groep. Onder de naam Nachroaf F. Theunisz vervolgt Theunisz zijn weg solo. Met succes. Hij doet veel optredens in samenwerking met het Sheila Showballet uit Alkmaar. Hoogtepunten: de langste polonaise ooit op het Vrijthof in Maastricht, een optreden in het MVV-voetbalstadion en een acte de présence op het schlagerfestival in Kerkrade.

In 1997 komt Frans met de cd Hei Is Get Loos en brengt los daarvan de single De Boerinnekesdans uit. De single Zing 'ns Eve Spring 'ns Eve wordt een bescheiden nationale hit. Theunisz staat gemiddeld zo'n 10 keer per week op de bühne, terwijl hij ook nog zijn baan als logistiek medewerker aanhoudt. Vrije tijd heeft Theunisz weinig. Frans leidt een druk bestaan. Hij is naast zanger ook tv-presentator bij TV Totaal en voorzitter van de Stichting Winterland Maastricht. Samen met Tamara Hoekwater maakt Frans onder de naam Frans & Tamara de single Die Zomeravond. We zitten dan inmiddels al in 2004.

In 2006 presenteert Frans wekelijks zijn programma Aon de Geng op TV Limburg. De programma's die Frans voor TV Limburg maakt zijn over het algemeen zeer divers van onderwerp en vrolijk van opzet. Met zijn eerlijke en ongekunstelde opstelling staat Frans dicht bij de kijkers. Naast zijn activiteiten als zanger en tv-presentator wordt Frans ook algemeen erkend als nachtburgemeester van Maastricht.

Met als hoogtepunt afgelopen jaar 1 augustus (2009) de eerste kadefeesten en een ode aan de op 7 februari 2008 overleden Benny Nijman. Chapeau Frans.

In 2014 gaat Frans voor de 3e maal trouwen, Jolande wordt zijn 3e vrouw. In 2017 moest Frans zich verantwoorden voor de Wieker Tribbenaol. Elk jaar moet een bekende Limburger zich verantwoorden voor deze carnavelske rechtbank 'voor zaken uit het heden en verleden die echt het daglicht niet kunnen verdragen'. De zitting van het Wieker Tribbenaol vond plaats op zondag 19 november.

 

Frans Theunisz boeken of inhuren voor een optreden? ITB Entertainment Group BV

Boekings informatie

Tijdsduur1 x 30 minuten
TechniekGeluid Monitor set
Bezetting1 persoon
Genrelimburgs
PrijsOp aanvraag

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Frans Theunisz is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Frans TheuniszITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Frans Theunisz ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Frans Theunisz zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten.

Gerelateerde items

Wil je niets missen?

              

Ontvang ca. 1 x per maand onze nieuwsflits!

  Informatie over nieuwe acts en artiesten

  Leuke weetjes

  Uitnodigingen

  Promoties en aanbiedingen

Voor nieuws en aanbiedingen kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.