Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

terug

Live boeken?

Wilt u Live boeken voor een optreden ? Wij van ITB Entertainment Group BV zijn het artiestenbureau waarnaar u op zoek bent, alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Live vindt u hier op deze pagina.

Wilt u Live direct boeken of heeft u liever persoonlijk contact, bel ons dan direct 073 - 6 440 773.

Live

Live werd in 1989 opgericht in het Amerikaanse York, Pennsylvania. De band bestaat uit Ed Kowalczyk (vocals/2e gitaar) Chad Taylor(lead gitaar) Patrick Dahlheimer (bas) & Chad Gracey (drum) en 2e/3e gitarist/2e vocal Ed's broer, Adam, welke alleen mee doet tijdens concerten. De band heeft een christelijk getint imago en kreeg oorspronkelijk de naam First Aid. Na enkele naamswijzigingen kreeg de band de naam Public Affection.

Live werd in 1989 opgericht in het Amerikaanse York, Pennsylvania. De band bestaat uit Ed Kowalckzyc (vocals/2e gitaar) Chad Taylor(lead gitaar) Patrick Dahlheimer (bas) & Chad Gracey (drum) en 2e/3e gitarist/2e vocal Ed's broer, Adam Kowalczyk, welke alleen mee doet tijdens concerten. De band heeft een christelijk getint imago en kreeg oorspronkelijk de naam First Aid. Na enkele naamswijzigingen kreeg de band de naam Public Affection. Het eerste album The Death of a Dictionary, kwam onder deze bandnaam uit.

In 1991 verschijnt Mental Jewelry en heeft de band opnieuw een naamsverandering ondergaan. De band kwam tot dit besluit, omdat ze Live het beste zijn. Het grote succes komt in 1994 met het album Throwing Copper. Van dit album zijn de singles I Alone, All Over You, Selling The Drama en Lightning Crashes afkomstig.

Throwing copper wordt in 1997opgevolgd door Secret Salamadhi. Dit wordt een minder groot succes dan Throwing Copper. Live komt pas weer echt in the picture, als in 1999 The Distance To Here uitkomt. De eerste top 10 hit wordt gescoord met de

single The Dolphin's Cry. Ook de single's Run To The Water en They Stood Up For Love halen de top 40.

In 2001 komt het album V uit. Het geluid is wat meer als de oorspronkelijke sound, maar slaat niet goed aan bij het publiek. Het nummer Forever May Not Be Long Enough wordt gebruikt voor de film The Mummy Returns. Na de aanslagen van 9/11 op het WTC brengt de band overcome uit op single, waarvan de opbrengst gaat naar een goed doel. De single haalt nummer 1 in de hitlijst en wordt het best verkopende nummer van Live ooit

Op het Birds of Pray album van 2003, wil de band echt terug naar haar roots. Dit lijkt echter niet goed te lukken en van dit album wordt doet alleen de hit Heaven het goed.

Zoekend naar haar roots brengt Live in 2004 een best of album uit, welke de naam Awake krijgt.

In 2006 slaagt Live slaagt er eindelijk in om geheel terug te keren naar haar roots met Songs From Black Mountain uit 2006 The River doet het goed in de hitlijsten en live lijkt terug. De 2 andere singles van het album, Wings en Mistery doen het niet goed bij het grote publiek. Wel weet de band volle zalen te trekken met het concert in de heineken music hall in juni 2006

Live boeken of inhuren voor een optreden? ITB Entertainment Group BV

Boekings informatie

Tijdsduurop aanvraag
Techniekop aanvraag
Bezetting4 personen
Genrepop
PrijsOp aanvraag

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Live is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van LiveITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Live ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Live zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten.

Gerelateerde items

Wil je niets missen?

              

Ontvang ca. 1 x per maand onze nieuwsflits!

  Informatie over nieuwe acts en artiesten

  Leuke weetjes

  Uitnodigingen

  Promoties en aanbiedingen

Voor nieuws en aanbiedingen kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.