Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

terug

Henk Poort boeken?

Wilt u Henk Poort boeken voor een optreden ? Wij van ITB Entertainment Group BV zijn het artiestenbureau waarnaar u op zoek bent, alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Henk Poort vindt u hier op deze pagina.

Wilt u Henk Poort direct boeken of heeft u liever persoonlijk contact, bel ons dan direct 073 - 6 440 773.

Henk Poort

De bariton Henk Poort (1956) begon zijn muzikale en vocale opleiding aan het Sweelinck Conservatorium in zijn geboortestad Amsterdam.

Al tijdens zijn studie vestigde hij de aandacht op zich door het eerste Cristina Deutekom Concours te winnen.

Na zijn eindexamen in 1988 stelde hij zich onder de hoede van de Italiaanse coach Ettore Campogagliani en de Nederlandse pedagoge Margreet Honig.

Henk Poort zong bij diverse operahuizen in Europa en bouwde een breed repertoire op. Dat begon met engagements in Ulm en Krefeld waar hij zijn eerste Verdi-rollen zong: Macbeth, Rigoletto, Nabucco en Germont (Traviata). Maar ook Escamillo (‘Carmen’), André Thorel (Massenets ‘Thérèse’) en de titelrollen in ‘Eugen Onegin’ en ‘Guillaume Tell’.

Als gast werd Henk Poort vervolgens geëngageerd door onder meer De Nederlandse Opera, de Deutsche Oper am Rhein, het Hessische Staatstheater in Wiesbaden, de Nationale Reisopera, de VARA (Opera-matinee in het Amsterdamse Concertgebouw) en de Opera van Bern.

‘Die Meistersinger von Nürnberg’, Sharpless in ‘Madame Butterfly’, Luna in ‘Il Trovatore’, Renato in ‘Un Ballo in Maschera’ en Gérard in ‘Andrea Chenier’ voegde hij daar aan zijn repertoire toe.

In de sector Oratorium en Vocaal-Symphonisch ziet men Henk Poorts naam regelmatig geafficheerd in het Requiem van Brahms en Fauré, ‘Die Schöpfung van Haydn’ en de ‘Carmina Burana’ van Orff.

Als Jean Valjean in ‘Les Misérables’ en in de titelrol in ‘The Phantom of the Opera’ kreeg Henk Poort grote bekendheid bij een breed publiek. Na zijn vertolking van de melkboer Tevje in ‘Anatevka’ had hij gevolg kunnen geven aan talrijke uitnodigingen van regisseurs als Harold Prince en producenten als Cameron Mackintosch voor hoofdrollen in musicals in diverse Europese hoofdsteden. De bariton wilde echter zijn rollen in musicals blijven afwisselen met opera-rollen en de samenwerking voortzetten met dirigenten als Edo de Waart, Lawrence Renes, Yakov Kreitzberg, Gabriele Bellini, Miguel-Angel Gomez Martinez en Alexander Rahbari.

Henk Poort wordt regelmatig als acteur gevraagd. Zo speelde hij in diverse televisieseries (o.a. ‘Russen’) en de speelfilm ‘Nachtrit’ (2006) en Kicks(2006).

 

Henk Poort boeken of inhuren voor een optreden? ITB Entertainment Group BV

Boekings informatie

Tijdsduur1 x 25 minuten
TechniekGeluid: exclusief
Bezetting1 persoon
GenreMusical
Prijs€4.875,-

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Henk Poort is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Henk PoortITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Henk Poort ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Henk Poort zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten.

Gerelateerde items

Wil je niets missen?

              

Ontvang ca. 1 x per maand onze nieuwsflits!

  Informatie over nieuwe acts en artiesten

  Leuke weetjes

  Uitnodigingen

  Promoties en aanbiedingen

Voor nieuws en aanbiedingen kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.