Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

terug

Ben Cramer boeken?

Wilt u Ben Cramer boeken voor een optreden ? Wij van ITB Entertainment Group BV zijn het artiestenbureau waarnaar u op zoek bent, alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Ben Cramer vindt u hier op deze pagina.

Wilt u Ben Cramer direct boeken of heeft u liever persoonlijk contact, bel ons dan direct 073 - 6 440 773.

Ben Cramer

In 1965 vindt Cramer in The Sparklings, voorheen de Rhythm Boys, een begeleidingsgroep en richt zich op zowel Engels- als Nederlandstalig repertoire. In 1966 maken Ben Cramer & The Sparklings aan het eind van het jaar hun TV-debuut bij het NCRV-programma Twien. In 1967 wordt Cramer prof en dingt mee in een aantal internationale songfestivals waaronder Knokke (België) en Sopot (Joegoslavië). Daarna wint Cramer diverse prijzen op de grote songfestivals in Innsbruck, Rio de Janeiro, Sofia, Athene, Tokyo en Oostende. Ook scoort hij zijn eerste Top 10-hit met het nummer 'Zai Zai Zai', een Nederlandse vertaling van 'Suddenly You Love Me' van The Tremeloes. Het album 'Ben Cramer And The Sparklings' verschijnt vervolgens.

In 1968 verschijnen er drie singles waarvan 'Help Myself' in juli de Top 10 bereikt. In juli 1971 scoort Ben Cramer zijn grootste hit met het klassieke levenslied 'De Clown'. In december herhaalt het succes zich met de single 'Vrede'. In 1973 ,net terug van een tournee door Australië, vertegenwoordigt hij Nederland op het Eurovisie Songfestival in Luxemburg. Hij bereikt met het liedje 'De Oude Muzikant' slechts een dertiende plaats, maar scoort er in maart wel een hit mee. Op hetzelfde moment staat een een tweede single, 'Veronica Vrij', ook in de hitparade. De single werd opgenomen ter gelegenheid van de dreigende verdwijning van de zeezender Radio Veronica. Cramer ontpopt zich als een fervent actievoerder en verdedigt de zender tijdens de Tweede Kamerdebatten in Den Haag. In november 1974 bereikt 'Winter' de 14e plaats in de hitparade. Twee albums verschijnen: 'Een Groot Uur Ben Cramer' en 'Ben Cramer'. In de jaren tachtig heeft hij verschillende hits in de Top 40.

Ben zet in 1992 zijn eerste stappen in de musicalwereld in de Belgische en Amerikaanse productie 'Evita' waar hij de rol vervuld van Juan Peron. Bij de musical 'Chicago' van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen speelt hij de rol van advocaat. Ook werkt hij mee aan de musical 'Heijermans' van het Amsterdams Volkstoneel. Van 1993 Tot in 1996 is Cramer 400 keer te zien als The Phantom in de musical 'The Phantom Of The Opera', een enorm commercieel kassucces van Andrew Lloyd Webber, geproduceerd door Joop van den Ende. De CD 'In Balans' met Cramers' eigen vertalingen van Franstalige chansons verschijnt. Ben Cramer speelt de rol van Juan Perón in de Nederlandse bewerking van de musical 'Evita'. In oktober 1996 is Cramer te zien in een bijrol in de film 'De Zeemeerman'. Begin 1998 komt de CD 'Grease And Others' uit. Cramer vertolkt hierop nummers uit de gelijknamige musical en zingt ook rock ‘n’ roll-klassiekers. De zanger speelt de rol van Dirk de Boer in 'De Tijdaffaire', een musical ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Rabobank. De cast bestaat verder uit onder meer Liesbeth List, Adèle Bloemendaal en Danny de Munk. In 1999 wordt op 25 oktober in Carré in Amsterdam het vijfde Sterrengala georganiseerd. Ben Cramer verleent met onder anderen Freek de Jonge en Carry Tefsen zijn medewerking aan deze benefietavond. De opbrengst ervan is bestemd voor lokale sportverenigingen.

Inmiddels heeft Ben Cramer ruim 20 hits op zijn naam staan, zit meer dan 40 jaar in het vak maar heeft nog steeds de zelfde kracht en gedrevenheid als toen hij net begon, en dat is zeker te merken tijdens zijn optredens.

 

Ben Cramer boeken of inhuren voor een optreden? ITB Entertainment Group BV

Boekings informatie

Tijdsduur1 x 30 minuten
TechniekGeluid: inclusief tot 400 personen
Bezetting1 persoon
GenreMusical, Nederlandstalig
Prijs€2.500,-

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Ben Cramer is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Ben CramerITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Ben Cramer ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Ben Cramer zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten.

Gerelateerde items

Wil je niets missen?

              

Ontvang ca. 1 x per maand onze nieuwsflits!

  Informatie over nieuwe acts en artiesten

  Leuke weetjes

  Uitnodigingen

  Promoties en aanbiedingen

Voor nieuws en aanbiedingen kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.