Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

terug

Hans Dulfer boeken?

Wilt u Hans Dulfer boeken voor een optreden ? Wij van ITB Entertainment Group BV zijn het artiestenbureau waarnaar u op zoek bent, alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Hans Dulfer vindt u hier op deze pagina.

Wilt u Hans Dulfer direct boeken of heeft u liever persoonlijk contact, bel ons dan direct 073 - 6 440 773.

Hans Dulfer

Hans Dulfer (Amsterdam, 28 mei 1940) is een Nederlands saxofonist. Hij speelde onder andere met Clous van Mechelen, John McLaughlin, Willem Breuker, Jan Akkerman, Herman Brood en Saskia Laroo. Hij is de vader van saxofoniste Candy Dulfer.

Dulfer leerde zichzelf saxofoon spelen en is sinds zijn zeventiende professioneel muzikant, met Coleman Hawkins als grote voorbeeld. Dulfer was eind jaren vijftig actief in het combo van Clous van Mechelen. Later speelde hij in Heavy Soul Inc. (met onder andere gitarist John McLaughlin); Ritmo Natural (de voormalige ritmesectie van Max Woiski jr.);Theo Loevendie Consort; Reflud (een anagram van 'Dulfer'); De Perikels en Future Groove Express. Aan het eind van de jaren negentig had Dulfer veel succes in Japan; voor zijn single 'Streetbeats' kreeg Dulfer er een gouden plaat.

Dulfer was naast saxofonist autoverkoper; bestuurslid van het Bimhuis; columnist van Muziekkrant OOR; en radiopresentator. Zijn columns werden gebundeld onder de titel Jazz in China (1980). In 1990 was hij directeur van Paradiso. Van 2001 tot juni 2007 heeft Dulfer een wekelijks Jazzprogramma op BNR Nieuwsradio. In april 2006 brengt hij zijn muziek als eerste uit op USB-stick. Hij veroorzaakte opschudding in de muziekwereld door te verklaren het downloaden van zijn muziek toe te juichen. Zijn verklaring: Aan cd's verdienen alleen de platenmaatschappijen. Niet de muzikanten. Laat iedereen dus maar downloaden en concerten bezoeken, want daar kan een artiest wel aan verdienen. Hij deed deze controversiële uitspraken op de opinie weblog van XS4ALL en in diverse kranten en televisieprogramma's. Dulfer won in 1969 de Wessel Ilcken-prijs. Als autoverkoper won hij tweemaal de GM Car Sellar Award. In 1993 ontving hij de Bird Award van het North Sea Jazz Festival, en in 2002 werd hij Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij treedt al tientallen jaren elke woensdagavond op in jazzcafé Alto in Amsterdam.

Hans Dulfer boeken of inhuren voor een optreden? ITB Entertainment Group BV

Boekings informatie

TijdsduurDiverse mogelijkheden
TechniekExclusief
Bezetting1 persoon
GenreAllround
PrijsOp aanvraag

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Hans Dulfer is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Hans DulferITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Hans Dulfer ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Hans Dulfer zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten.

Gerelateerde items

Wil je niets missen?

              

Ontvang ca. 1 x per maand onze nieuwsflits!

  Informatie over nieuwe acts en artiesten

  Leuke weetjes

  Uitnodigingen

  Promoties en aanbiedingen

Voor nieuws en aanbiedingen kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.