Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

terug

The Trammps boeken?

Wilt u The Trammps boeken voor een optreden ? Wij van ITB Entertainment Group BV zijn het artiestenbureau waarnaar u op zoek bent, alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van The Trammps vindt u hier op deze pagina.

Wilt u The Trammps direct boeken of heeft u liever persoonlijk contact, bel ons dan direct 073 - 6 440 773.

The Trammps

Deze USA discoformatie toert al vanaf eind jaren zeventig met veel succes door Nederland, België en de USA. Enkele uitstapjes brachten hen in het Verre Oosten. De naam The Trammps, hetgeen afstamt van zwerver, is daarom nog niet zo vreemd gekozen. Dat The Trammps een goede binding met Europa hebben, is duidelijk. Het retourtje USA-Europa wordt zo frequent gevlogen, dat het lijkt alsof zij in Europa zijn blijven wonen.

 

The Trammps is een band afkomstig uit het Amerikaanse Philadelphia. De band is ontstaan uit de Volcanos en Moods die in de jaren 60 optraden en soulmuziek speelden. Begin jaren 70 waren zij één van de eerste discogroepen. De band bestond toen nog uit Jimmy Ellis, Harold Doc Wade, Stanley Wade en Earl Young. De eerste opname van The Trammps dateert uit 1972, "Zing Went The Strings Of My Heart", origineel een oud nummer uit 1943, destijds gezongen door Judy Garland. De eerste grote hit waarmee The Trammps definitief doorbraken in Nederland was "Love epidemic" uit 1973. Zeer bekend werd de muziek toen grotere hits als Shout, "Hold Back The Night" en "Disco inferno" volgden. De laatstgenoemde hit uit 1976 kwam een jaar later voor in de soundtrack van de film Saturday Night Fever. In 1977 brachten The Trammps "The Night The Lights Went Out" uit, een lied waarin de grote stroomuitval in New York op 13 juli van dat jaar bezongen werd. De band treedt nog steeds internationaal op en bestaat anno 2012 uit de volgende leden: Doc Wade, Stan Wade, Robert Upchurch en Dave Dixon. Ze hebben in mei 2008 bij de Toppers in Concert-serie drie concerten gegeven als gastartiesten.

 

Van oorsprong waren The Trammps een complete muziekgroep met muziekinstrumenten als gitaar, keyboard, drums e.d. met daarbij de nodige zang. Door hun relatief kleine bezetting zijn zij gemakkelijker op diverse kleine en grote podia te plaatsen. De discoacts duren in het algemeen 30 minuten. Live optredens met orkest ongeveer 45 minuten. Veelal loopt een en ander uit door de spontaniteit van het publiek. De orkesten kunnen tevens hun eigen repertoire ten gehore brengen zodat een avondvullend programma ontstaat.  

 

The Trammps boeken of inhuren voor een optreden? ITB Entertainment Group BV

Boekings informatie

Tijdsduur30 - 45 minuten
TechniekOp aanvraag
Bezetting4 personen
GenreDisco & Soul
PrijsOp aanvraag

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over The Trammps is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van The TrammpsITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over The Trammps ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over The Trammps zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten.

Gerelateerde items

Wil je niets missen?

              

Ontvang ca. 1 x per maand onze nieuwsflits!

  Informatie over nieuwe acts en artiesten

  Leuke weetjes

  Uitnodigingen

  Promoties en aanbiedingen

Voor nieuws en aanbiedingen kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.