Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

terug

Wolter Kroes boeken?

Wilt u Wolter Kroes boeken voor een optreden ? Wij van ITB Entertainment Group BV zijn het artiestenbureau waarnaar u op zoek bent, alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Wolter Kroes vindt u hier op deze pagina.

Wilt u Wolter Kroes direct boeken of heeft u liever persoonlijk contact, bel ons dan direct 073 - 6 440 773.

Wolter Kroes

In 1975 kreeg Kroes op 6-jarige leeftijd drumles van de Volendamse drummer Jan Keizer. Kroes begon in 1984 met zangles bij Aleida van Dongen (de tante van cabaretière Lenette van Dongen)

In 1988 won Kroes een talentjacht in een discotheek in Wormerveer (met Spanish Eyes van Al Martino) en in 1989 verscheen zijn debuutsingle Ik mis je elke dag een beetje meer. Enkele jaren later kreeg Kroes een contract aangeboden door Willem van Kooten.

De echte doorbraak kwam in 1995 met Laat me los. Het werd zijn eerste hit. Daarnaast stond Kroes' eerste album met dezelfde naam zeven weken in de Album Top 50. Kroes zingt op dit album onder andere een duet met Willeke Alberti.

De volgende cd De wereld kwam uit in 1997 en werd ook een succes. Het nummer Bolero, een van de singles van het album, behaalde de 58e plaats in de Mega Top 100. Daarna was vooral Ik heb de hele nacht liggen dromen een groot succes. In 2006 bracht Kroes het nummer opnieuw uit, dit keer met Guillermo & Tropical Danny.

Er volgden optredens bij grote televisieprogramma's als de Staatsloterijshow, Barend & Van Dorp en Koffietijd. Al snel bereikte Kroes de status van Bekende Nederlander. Deze status zorgde in november 2002 voor een optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam. In december 2003 volgde daar een tweede concert. Vanwege de grote belangstelling gaf Kroes een jaar later voor 10.000 fans een concert in de Rotterdamse Ahoy. In 2005 vulde Kroes tweemaal de Ahoy.

In 2004 zong Kroes op de begrafenis van André Hazes, waarna in november 2005 de cd Laat me zweven uitkwam. In september 2007 bereikte Niet normaal de vierde plaats in de Single Top 100. Een klein jaar later behaalde Kroes zijn eerste nummer 1-hit in juni 2008 met het EK-voetballied Viva Hollandia. Het is zijn 24e hit in de hitlijst. Op 26 mei 2008 was hij gastartiest tijdens Samen met Dré in concert in de Amsterdam ArenA. In 2011 nam Kroes deel aan het programma De beste zangers van Nederland.

In de zomer van 2014 nam Wolter Kroes de single Ik ben je prooi uit 2010 opnieuw op met Isabella Smit uit het programma Utopia. Dit deed hij in een daarvoor op het Utopia-terrein gebouwde mobiele studio. De single kwam vanuit het niets op nummer 1 in de Single Top 100. Echter stond de single maar twee weken genoteerd in die lijst en behaalde het een negatief record als 1 na minst succesvolste nummer 1-hit aller tijden. In de Top 40 kwam de single niet.

Wolter Kroes was in 2017 deelnemer aan het programma Jachtseizoen van StukTV waarin hij de winnaar was van het 2e seizoen. In 2018 was hij een van de deelnemers van het programma Stelletje Pottenbakkers!, hij verliet het programma in de derde aflevering door een blessure.

In 2019 vierde hij zijn 30 jarig artiestenjubileum in een uitverkocht AFAS live, maar voorlopig denkt Wolter nog niet aan stoppen. We Gaan Door is de titel van zijn laatst verschenen album en dat vertelt exact hoe hij er over denkt!

In 2020 was Wolter te zien in de eerste aflevering van Ali B op volle touren. In deze aflevering mocht hij de eerste hit van Poke 'Lekker He'  van een remake voorzien, samen met Marcel Visser en Edwin van Hoevelaak hebben ze er een echt Kroes nummer van gemaakt

Wolter Kroes is te boeken als tape act of met live band.

 

Wolter Kroes boeken of inhuren voor een optreden? ITB Entertainment Group BV

Boekings informatie

Tijdsduur1 x 30 minuten
TechniekIncl. monitor en/of B-set
Bezetting1 persoon
GenreNederlandstalig
PrijsVanaf € 5.950,-

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Wolter Kroes is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Wolter KroesITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Wolter Kroes ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Wolter Kroes zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten.

Gerelateerde items

Wil je niets missen?

              

Ontvang ca. 1 x per maand onze nieuwsflits!

  Informatie over nieuwe acts en artiesten

  Leuke weetjes

  Uitnodigingen

  Promoties en aanbiedingen

Voor nieuws en aanbiedingen kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.