Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

terug

Willeke Alberti boeken?

Wilt u Willeke Alberti boeken voor een optreden ? Wij van ITB Entertainment Group BV zijn het artiestenbureau waarnaar u op zoek bent, alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Willeke Alberti vindt u hier op deze pagina.

Wilt u Willeke Alberti direct boeken of heeft u liever persoonlijk contact, bel ons dan direct 073 - 6 440 773.

Willeke Alberti

Geboren op 3 februari 1945, groeit Willeke op in het naoorlogse Amsterdam. Reeds op elfjarige leeftijd maakte ze haar TV debuut in de musical “Duel om Barbara”. In mei 1958 maakt ze haar eerste plaatje; een duet met haar vader Willy Alberti. De eerste solo singles volgen snel: Norman, Sei Rimasta sola en dan in 1963, Spiegelbeeld. Het nummer haalt de eerst plaats op de hitparade en levert Willeke haar eerste gouden plaat op. Ook 1964 is een topjaar; samen met onder meer Trea Dobbs wint Willeke het Knokke -Festival en op plaat gebied scoort ze met De winter was lang en Mijn dagboek; een tweede gouden plaat. Willeke’s eerste LP wordt in 1965 beloond met de Edison. 

De aandacht voor haar gezin houdt Willeke de daaropvolgende periode wat meer buiten het licht van de schijnwerpers. In 1987 maakte ze een glorieuze rentree met het lied Samen zijn en de LP/CD Vrienden voor Altijd. Ook deze wordt met goud bekroond. Een samenwerking met cabaretier Paul de Leeuw resulteerde in 1992 opnieuw in een gouden schijf voor het lied Gebabbel en de CD ’n Beetje Mazzel, met o.a. de hits Ome Jan en Het Wijnfeest, waren goed voor een tweede Edison. In 1994 vertegenwoordigde Willeke ons land op het Eurovisie Songfestival in Dublin met het prachtige Waar is de zon dat helaas door de internationale jury zwaar ondergewaardeerd werd. 

In 2006 tourde Willeke met haar ‘GOUD’ concert naar vele theaters. Dit concert stond in het teken van haar 50ste artiesten jubileum! In 2008 ontving Willeke de ‘Majoor Bosshardt Prijs’ voor het liefdadigheidswerk van de  Willeke Alberti Foundation. Een prijs die Willeke zeer waardeert. In de periode 2008/2009 speelde ze de rol van Josephine in de TV- serie Goede Tijden Slechte Tijden.

Het theater was van 2012 tot 2015 de rode draad door Willeke’s agenda, zo speelde ze deze periode 300 keer de rol van haar leven als Na Druppel in ‘De Jantjes’. Van oktober 2013 t/m mei 2014 tourde Willeke en haar bend met ‘Zolang er maar liefde is’ langs de Nederlandse Theaters.

Willeke vierde in 2015 haar 70ste verjaardag in Carré, met gasten als Tonny Eyk, André van Duin, Johnny de Mol, Arie Cupé, Jenny Arean en Paul de Leeuw. Willeke’s optreden bij de Toppers in de Amsterdam Arena met René Froger, Gerard Joling en Jeroen van den Boom was ook een daverend succes. Een prachtig platform, aangeboden door deze Toppers, met als grote verrassing ‘De glimlach van een kind’ in duet met zoon Johnny de Mol.

In 2016 bracht Willeke twee nieuwe nummers uit. ‘Overdag Karel’ werd het themalied van BNNVARA tijdens de Gay-Pride van 2016, ‘Lachen, Beetje Huilen’ zong Willeke samen met Mart Hoogkamer (runner up Holland’s Got Talent). Ander hoogtepunt van 2016 was Willeke’s deelname aan Beste Zangers

2017 stond in het teken van de vele optredens in de zorgcentra, maar ook een aantal bijzondere optredens. In maart stond Willeke in de Ziggodome met Holland zingt Hazes en in april bij de Koningsnacht in de RAI.

 

Willeke Alberti boeken of inhuren voor een optreden? ITB Entertainment Group BV

Boekings informatie

Tijdsduur1 x 40 minuten
TechniekGeluid: inclusief tot 400 personen
Bezetting3 personen
GenreNederlandstalig
PrijsOp aanvraag

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Willeke Alberti is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Willeke AlbertiITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Willeke Alberti ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Willeke Alberti zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten.

Gerelateerde items

Wil je niets missen?

              

Ontvang ca. 1 x per maand onze nieuwsflits!

  Informatie over nieuwe acts en artiesten

  Leuke weetjes

  Uitnodigingen

  Promoties en aanbiedingen

Voor nieuws en aanbiedingen kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.