Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

terug

De Krukskes boeken?

Wilt u De Krukskes boeken voor een optreden ? Wij van ITB Entertainment Group BV zijn het artiestenbureau waarnaar u op zoek bent, alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van De Krukskes vindt u hier op deze pagina.

Wilt u De Krukskes direct boeken of heeft u liever persoonlijk contact, bel ons dan direct 073 - 6 440 773.

De Krukskes

Carnavalsvereniging De Krukskes uit ’s-Hertogenbosch (Oeteldonk) is opgericht op 17 mei 1981 door een stel muzikale vrienden, die vaak samen op stap gingen. Het motto werd carnaval vieren in de ruimste zin van het woord, waarbij als belangrijkste doel werd gesteld zichzelf en anderen te vermaken door het maken van lekkere muziek.

Inmiddels zijn De Krukskes uitgegroeid tot een “toon”aangevende vereniging met het accent op muzikale gezelligheid en met name in Oeteldonk zijn zij een begrip in de carnavalswereld.

De Krukskes zijn gevestigd en repeteren in café De Smidse aan de Torenstraat, de bakermat van vele Oeteldonkse activiteiten. De Krukskes bestaan op dit moment uit 20 muzikanten. Hun vrouwelijke partners zijn geen lid van de vereniging, maar samen met de kinderen vormt de aanhang een belangrijk onderdeel van de club. De vrouwen en de kinderen hebben zich inmiddels verenigd in de satellietclubs De Rukskes en De Ukskes.

De Krukskes spelen een vooraanstaande rol in de Oeteldonkse gemeenschap, onder meer vanwege de aansprekende resultaten op het Kwèkfestijn, de muzikale verkiezing van het Oeteldonkse carnavalslied waar ieder jaar tussen 70 en 80 kandidaten aan deelnemen. Sinds hun oprichting in 1981 hebben De Krukskes maar liefst 23 keer de finaleronde van het Kwèkfestijn gehaald, waarvan 18 jaar onafgebroken, en in 1994 en 1995 wonnen De Krukskes er de eerste prijs. Met “Gaode Mee”, het winnende lied van 1994, werden De Krukskes in dat jaar bovendien eerste op het Knotskrakersfestival, de verkiezing van de Brabantse carnavalsschlager. Daarmee waren De Krukskes de eerste Oeteldonkse vereniging die dat presteerde.

In de loop der jaren ontwikkelden De Krukskes een heel eigen muzikaal geluid, die in Oeteldonk wel de “Krukskes-sound” wordt genoemd. Deze sound is onder meer te beluisteren op de cd’s die De Krukskes in 1992, 1997 en 2003 landelijk hebben uitgebracht. Mede daardoor zijn De Krukskes ook buiten ’s-Hertogenbosch bekend geworden en gezien het aantal optredens in het hele land worden hun muzikale prestaties ook daar bijzonder gewaardeerd. Die waardering strekt zich zelfs uit tot buiten de landsgrenzen, want De Krukskes waren inmiddels op uitnodiging te gast in onder andere Geel, Leuven, Hasselt (België), Hagenau en Strassbourg (Frankrijk) en Ahrweiler, Boppart en Rheinbach (Duitsland).

Maar niet alleen op muzikaal gebied laten De Krukskes regelmatig van zich horen. Elf jaar lang kende de vereniging als blijk van waardering een “Gouden Erekruk” (een dasspeld in de vorm van een barkruk met edelsteentje) toe aan een persoon of instelling die zich verdienstelijk had gemaakt voor ’s-Hertogenbosch in het algemeen en voor Oeteldonk in het bijzonder. Hoewel de jaarlijkse uitreiking van deze onderscheiding telkens een grootse happening was, heeft deze gebeurtenis vanaf 1997 plaats gemaakt voor “DE Veurpruuver”. DE Veurpruuver is een door De Krukskes georganiseerd evenement voor, door en met vele Oeteldonkers op de zondag vóór carnaval in het Theater aan de Parade. Deze middag, die bol staat van de Oeteldonkse humor, acts en muziek, wordt door de vele bezoekers gezien als DE opwèrremer voor de carnaval.

De resultaten op het Kwèkfestijn, de optredens in binnen- en buitenland, de “Gouden Erekrukken”, “DE Veurpruuver”-s, carnaval in Oeteldonk en de jaarlijkse start van het seizoen op de wijnfeesten in Ahrweiler, wordt door de vereniging ervaren als hoogtepunten in haar bestaan.

De Krukskes boeken of inhuren voor een optreden? ITB Entertainment Group BV

Boekings informatie

TijdsduurDiverse mogelijkheden
TechniekGeen techniek
BezettingDiverse mogelijkheden
GenreCarnaval
PrijsOp aanvraag

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over De Krukskes is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van De KrukskesITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over De Krukskes ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over De Krukskes zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten.

Gerelateerde items

Wil je niets missen?

              

Ontvang ca. 1 x per maand onze nieuwsflits!

  Informatie over nieuwe acts en artiesten

  Leuke weetjes

  Uitnodigingen

  Promoties en aanbiedingen

Voor nieuws en aanbiedingen kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.