Artiesten

Armin van Buuren

Wilt u Armin van Buuren boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Armin van Buuren vindt u hier op deze pagina.

Van Buuren is geboren in Leiden. Zeer succesvolle Nederlandse DJ en remixer die vooral bekend in Engeland is. Armin van Buuren wordt in 2006 verkozen tot de op één na beste DJ van de wereld. Op zijn 16e koopt Armin twee draaitafels en laat zich inspireren door Ben Liebrand. Ook Jean-Michel Jarre is een idool van de tiener. Armin van Buuren brengt onder verschillende pseudoniemen singles uit. Onder de naam Armin scoort hij met ‘Blue Fear’ in 1997 een hitje in Engeland. In 2000 maakt Van Buuren een remix voor Wamdue Project’s ‘King Of My Castle’, Gouryella’s ‘Walhalla’ en Madison Avenue’s ‘Don’t Call Me Baby’. Zijn eerste echte solo-album brengt Armin van Buuren in juni 2003 uit. De plaats is getiteld 76 uit. Onder andere Ferry Corsten en Krezip doen er op mee. Met Ray Wilson (ex-Stiltskin en ex-Genesis) haalt hij de Nederlandse hitlijsten met ‘Yet Another Day’

Naam maakt Armin van Buuren met zijn eigen radioprogramma ‘A State of Trance’ dat vanaf 2002 wekelijks wereldwijd via internet, in Nederland op Slam!FM en op nog 21 andere radiostations wordt uitgezonden. De sinds 2004 jaarlijkse verschijnenende A State of Trance-albums doen het goed bij de fans. Na een tweede plaats in 2006, eindigt Armin van Buuren in 2007 op de eerste plaats bij de verkiezingen van ‘s werelds beste DJ, volgens het toonaangevende Britse blad DJ Magazine. van Buuren wint dat jaar ook de Popprijs 2007.

Ondertussen verschijnen er aan de lopende band nieuwe albums van zijn hand. Vooral de albums Shivers (2005) en Ten Years (2006) staan wekenlang in de hitlijsten. Het album Imagine dat in april 2008 uitkomt haalt zelfs een nummer 1 positie. De hitsingle van dat album heet ‘Going Wrong’, Van Buuren maakt het in samenwerking met DJ Shah en Chris Jones. De album release is gelijktijdig met een optreden in de Utrechtse Jaarbeurshal. Het optreden wordt door BNN live uitgezonden op televisie. 3fm doet verslag via de radio. Ook de single ‘In And Out Of Love’ staat op het album. Het nummer is een samenwerking tussen Armin en zangeres Sharon van Adel van de gothic band Within Temptation. Ook brengt hij een single uit met Roel -the man- van Velzen uit: ‘Broken Tonight’. Deze twee singles voert hij in 2010 ook live op tijdens het Buma Harpen Gala, waarvan hij een Gouden Harp in de wacht sleept.

In 2009 wordt Armin voor de derde keer achter elkaar DJ van het jaar volgens het toonaangevende Britse DJ Magazine. Dat is voor hem alleen Tiësto gelukt. In 2010 streeft Armin Tiësto voorbij door voor de vierde keer de titel in de wacht te slepen. Helaas wordt hij in 2011 tweede achter David Guetta. In September 2010 brengt Armin van Buuren Mirage uit. Op dit album werkt hij met veel artiesten samen, zo ook met Sophie Ellis Bextor. Met deze zangeres brengt hij de tweede single van het album uit ‘Not Giving Up on Love’. Andere artiesten die aan dit album meewerken zijn onder andere Ferry Corsten, Adam Young en Laura V.

Om het Glazen Huis in 2011 naar Leiden te halen fungeert Armin van Buuren samen met Jochem Myjer als ambassadeur van Leiden. Tijdens 3FM Serious Request geeft de DJ een speciaal en belangeloos optreden in de Leidse Stadsgehoorzaal. De opbrengst gaat volledig naar het Rode Kruis.

In november 2011 brengt Armin in samenwerking met Adam Young, de man achter Owl City, de track ‘Youtopia’ uit.

Armins fascinatie voor muziek ontwikkelde zich al in een vroeg stadium van zijn leven. Dit had vooral te maken met zijn vader, die een fervent muziekkenner was en naar vele verschillende muziekstijlen luisterde. Behalve zijn fascinatie voor muziek ontwikkelde Armin ook interesse in technologie en computers. Toen hij veertien jaar oud was begon hij voor het eerst muziek te maken. Gedurende zijn jeugd kon men Armin op de fiets altijd aantreffen met een koptelefoon op, luisterend naar Jean Michel Jarre en Ben Liebrands minimixes. Hij zond zelfs een demo van zijn productie naar zijn idool Ben Liebrand die zeer enthousiast was van de jonge Armin. Mede hierdoor leerde Liebrand Armin hoe een muziekstuk te produceren en te mixen.

Armin’s passie voor mixen bleef groeien. Zijn eerste baantje als dj had hij in de discotheek Nexus, in het derde jaar van zijn rechtenstudie in Leiden. Ondertussen werd zijn slaapkamerstudio verplaatst naar een echte studio. De eerste tracks die hij in deze studio maakte waren “Touch Me” en “Communication”. Armin heeft ooit in deze tijd verklaard dat je geen gevangene moest zijn van je eigen stijl en dat je je constant moest verbeteren. Tegenwoordig heeft Armin, die afgestudeerd is in de rechten, een professionele carrière als dj. Hij treed meer dan twee keer per weekend op in diverse clubs. Armin heeft tevens vele remixes op zijn naam staan. Deze worden vooral op Radio 538 tijdens het nachtprogramma uitgezonden.

YouTube video

Wilt u meer weten over Armin van Buuren?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Armin van Buuren is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Armin van Buuren.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Armin van Buuren ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Armin van Buuren zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Aanvraagformulier Armin van Buuren

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens