Artiesten

Alain Clark

Wilt u Alain Clark boeken? ITB Entertainment Group BV is het artiestenbureau dat u zoekt. Alle informatie en mogelijkheden voor het boeken van Alain Clark vindt u hier op deze pagina.

Alain Clark is geboren in Haarlem. Hij bezocht daar het Coornhert Lyceum. Hij woonde ook drie jaar in de Verenigde Staten om het vak te leren. De zelf geschreven nummers op zijn debuutplaat zijn in het Nederlands. In 2004 kwam Clarks eerste album uit, Alain Clark, met daarop onder meer de hit Heerlijk.

Als producer werkte hij onder meer voor Ali B en produceerde hij het debuutalbum van Boris. Ook schreef en produceerde hij het noveltynummer Vakkenvuller, een Nederlandstalige bewerking van Eamons hit Fuck it (I don’t want you back)Vakkenvuller werd ingezongen door Simon en scoorde er in 2004 een top-10 hit mee in de Nederlandse Top 40. In 2004 won Alain Clark een Zilveren Harp.

In januari 2007 werkte Clark met onder anderen drummer Steve Gadd aan zijn eerste Engelstalige album Live It Out, dat al na twaalf weken de status van gouden plaat bereikte. Volgens de website van Alain is het album inmiddels drie maal platina, wat betekent dat het meer dan 180.000 keer over de toonbank is gegaan. Ook de singles van Live It Out werden grote successen. De eerste single, This Ain’t Gonna Work, werd een top 3-hit en stond veertien weken in de Top 40. De tweede single, Father and Friend, een duet met zijn vader Dane, was zelfs nog succesvoller. Dane Clark is een voormalig soulzanger van de band Dane and the Dukes of Soul. Na het grote succes van Father and Friend werd ook Blow Me Away nog een top 10-hit. Eind 2007 ontving Alain Clark een Mega Award.

Door het grote succes in Nederland, heeft Alain Clark ook geprobeerd in het buitenland door te breken. Als gevolg van een deal met Warner Music Uk Ltd. werd single Father and Friend in 2009 o.a. in het Verenigd KoninkrijkItalië en Zwitserland uitgebracht. In Nederland ontving hij in 2009 een Edison Music Award voor de beste mannelijke artiest.

In 2010 bracht Clark zijn tweede Engelstalige album Colorblind uit. Bij het verschijnen ervan bereikte de plaat al meteen de gouden status. De eerste single Love Is Everywhere werd een hit, maar de daarop volgende singles bleven hangen in de TipparadeColorblind is in 2010 onder andere in Italië, Zwitserland en Brazilië uitgekomen.

In 2012 komt het funky album Generation love revival uit. Van dit album wordt Let some air in een bescheiden hit.

Op 19 april 2013 kwam het door Clark mede geschreven en matig ontvangen Koningslied uit.

In 2018 deed hij mee aan de Beste Zangers.

YouTube video

Wilt u meer weten over Alain Clark?
Bel ons op +31 (0)73 644 0773 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Alain Clark is de grootste aandacht besteed. ITB Entertainment Group BV aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Alain Clark.

ITB Entertainment Group BV behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Alain Clark ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Alain Clark zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Brownie Dutch

Jeffrey Heesen

Stef Ekkel

Rein Mercha

Roy Donders

Aanvraagformulier Alain Clark

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens